Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Συνελήφθη τελικά ο 19χρόνος εθνοφρουρός για τις πυρκαγιές στην Κοφίνου

-Ο ύποπτος δεν παραδέχεται ανάμειξη στην υπόθεση
-Βρέθηκαν τεκμήρια στην κατοχή που δικαιολογούσαν την σύλληψη του σύμφωνα με αστυνομικές πηγές
-Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν κάτοικοι, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Δασών

Αυτή τη στιγμή η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτα στην Κοινότητα Αγίου Θεοδώρου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη βοήθεια της Πολιτικής Άμυνας θα προχωρήσουν σε μερική εκκένωση της.

Να αναφερθεί ότι το πρωί η φωτιά, η οποία μαινόταν στην Κοινότητα Χοιροκοιτίας, κατέκαψε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, ενώ οι τρεις εθνοφρουροί που το στελέχωναν πρόλαβαν και μετακινήθηκαν εγκαίρως, αποφεύγοντας τον οποιονδήποτε κίνδυνο.

Σε μια άλλη περίπτωση, γυναίκα με κινητικά προβλήματα, απεγκλωβίστηκε από το σπίτι της, με τη βοήθεια μελών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Άμυνας και για προληπτικούς λόγους διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Εν τω μεταξύ διακοπές παρουσίασαν οι τηλεπικοινωνίες και το ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή.

Προ ολίγων λεπτών, μέλη της Πολιτικής Άμυνας προέτρεψαν όλους τους κάτοικους του χωριού να μεταφερθούν είτε στο Δημοτικό Σχολείο είτε στο χώρο του Κοινοτικού Συμβουλίου, την ίδια ώρα που δίνονταν οι ίδιες οδηγίες για εκκένωση στη διπλανή Σκαρίνου

Πριν από λίγο η αστυνομία προχώρησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης του 19χρόνου, ο οποίος είχε οδηγηθεί λίγες ώρες πριν στον αστυνομικό σταθμό Κοφίνου, για ανάκριση.

Τον νεαρό εθνοφρουρό, ο οποίος διαμένει στο χωριό Χοιροκοιτία, όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, εντόπισε περιπολικό της αστυνομίας, την στιγμή που κινείτο στην περιοχή, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy, οι αστυνομικοί εντόπισαν πάνω του τεκμήρια τα οποία δημιουργούσαν εύλογες υποψίες, ότι ο νεαρός είχε άμεση σχέση με την υπόθεση.
Ανακρινόμενος ο 19χρόνος, ο οποίος αρνείται ενοχή, υπέπεσε σε αντιφάσεις, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες της αστυνομίας.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, συνέδραμαν στην επέκταση της φωτιάς και στις γύρω κοινότητες, Τόχνης, Πεντάσχοινου και Σκαρίνου.

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε γύρω στις 10 το πρωί και μετέτρεψε σε στάχτη τεράστιες εκτάσεις γης, ενώ κινδύνεψαν κάτοικοι στη Χοιροκοιτία, οι οποίοι αναγκάστηκαν μετά από οδηγίες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, να εγκαταλείψουν το χωριό.

Από τις πύρινες γλώσσες κινδύνεψαν άμεσα 15 σπίτια, αυτοκίνητα και ο αρχαιολογικός χώρος της Χοιροκοιτίας, ενώ εκκενώθηκε και το σχολείο της κοινότητας, καθώς και το στρατόπεδο της περιοχής.

Λόγω της πυρκαγιάς έκλεισε ο υπεραστικός δρόμος Λάρνακας - Λεμεσού, παρά τη Χοιροκοιτία, καθώς και ο παλαιός δρόμος κοντά στην κοινότητα.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου