Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ανακρίνουν 19χρόνο ως ύποπτο για τις πυρκαγιές στην Χοιροκοιτία

-Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης
-Ο νεαρός διαμένει στην περιοχή Τόχνης- Χοιροκοιτίας
-Οι πυρκαγιές ξεκίνησαν από τη Χοιροκοιτία και επεκτάθηκαν στα χωριά, Τόχνη, Πεντάσχοινο και Σκαρίνου

Στη Χοιροκοιτία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, ο οποίος διέταξε όπως χρησιμοποιηθούν όλες οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις προς άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για ανάκριση στον αστυνομικό σταθμό Κοφίνου, οδηγήθηκε 19χρόνος, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς, που κατέκαψε τεράστιες εκτάσεις γης, στη Χοιροκοιτία και σκόρπισε τον πανικό στις γύρω κοινότητες.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο newsit.com.cy, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με πηγές του newsit.com.cy, το νεαρό άτομο αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται σε λίγες ώρες να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του, καθώς ανακρινόμενος, ο 19χρόνος υπέπεσε σε αντιφάσεις.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο, το οποίο κατοικεί στην περιοχή Τόχνης – Χοιροκοιτίας.

Στο μεταξύ, ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε γύρω στις 10 το πρωί και μετέτρεψε σε στάχτη τεράστιες εκτάσεις γης, ενώ κινδύνεψαν κάτοικοι στη Χοιροκοιτία, οι οποίοι αναγκάστηκαν μετά από οδηγίες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, να εγκαταλείψουν το χωριό.

Από τις πύρινες γλώσσες κινδύνεψαν άμεσα 15 σπίτια, αυτοκίνητα και ο αρχαιολογικός χώρος της Χοιροκοιτίας, ενώ εκκενώθηκε και το σχολείο της κοινότητας, καθώς και το στρατόπεδο της περιοχής.

Λόγω της πυρκαγιάς έκλεισε ο υπεραστικός δρόμος Λάρνακας - Λεμεσού, παρά τη Χοιροκοιτία, καθώς και ο παλαιός δρόμος κοντά στην κοινότητα. Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στο κοινό, όπως αποφεύγει να κινείται στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή, η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 10.30 το πρωί και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρνακας, Λευκωσίας και της ΕΜΑΚ και 5 οχήματα του Τμήματος Δασών.

Τις προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς βοηθούν επίσης 2 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα αεροπλανάκι του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και τα δυο ελικόπτερα των βρετανικών Βάσεων Επισκοπής. Έχει επίσης ζητηθεί βοήθεια από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.

Μεγάλη η ανταπόκριση και η κινητικότητα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έχει σπεύσει με 15 πυροσβεστικά οχήματα. Στην κατάσβεση έχουν εμπλακεί και δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς με βυτιοφόρα και προσωπικό.

Ωστόσο τις προσπάθειες πυρόσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί στην περιοχή.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου