Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σ. Μιχαηλίδης: Υπήρξε κακοδιαχείριση στην Τρ. Κύπρου - Θα λειτουργούμε με 2.500 υπαλλήλους

-Θα πρέπει να συμφωνήσει και η ΕΤΥΚ ώστε να γίνουν νόμιμες οι απολύσεις
-Μέχρι 120 τα υποκαταστήματα παγκύπρια
-Ενιαίο μισθολόγιο Τρ. Κύπρου πρώην Λαϊκής

Κακοδιαχείριση σε πολλούς τομείς στην Τρ. Κύπρου, διαπίστωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, Σοφοκλής Μιχαηλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα να τα βρουν με τη συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΚ) ώστε οι πλεονασμοί να γίνουν σε νόμιμη βάση.

«Είναι ολοφάνερο ότι έχει γίνει κακοδιαχείριση στην Τράπεζα Κύπρου, ο τραπεζικός τομέας δεν λειτουργούσε νοικοκυρεμένα» είπε προσθέτοντας ότι « δεν είναι τυχαίο που η Κύπρος έφθασε σε αυτή την άσχημη συγκύρια»

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε ότι «μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης που θα συμφωνηθεί με την ΕΤΥΚ, θα πρέπει να αποχωρήσουν 1000 εργαζόμενοι ενώ όταν θα ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης ο αριθμός των υπαλλήλων που θα πρέπει να κάνει χρήση το σχέδιο θα πρέπει να ξεπεράσει τους 1000 εργαζομένους.

Συνολικά από την νέα τράπεζα θα πρέπει να αποχωρήσουν περισσότεροι από 2,500. Στόχος είπε να παραμείνουν μέχρι το Δεκέμβριο, γύρω στις 2,500 υπαλλήλους.

Παράλληλα πρόσθεσε στόχος είναι να μειωθούν και τα καταστήματα στα 100-120 ανά την Κύπρο.
Αναγνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες εξήγησε ότι «θα πρέπει να ενεργούμε σταδιακά και οργανωμένα ανάλογα με τις ανάγκες της τράπεζας».

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «η νέα διεύθυνση της τράπεζας καλείται να επιτελέσει ένα Ηράκλειο έργο μέσα σε μερικούς μήνες μόνο» αναδεικνύοντας τα λειτουργικά και τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στην ενοποίηση της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής.

Αναφορικά με το σχέδιο μείωσης του μισθολογίου των υπαλλήλων της νέας τράπεζας εξέφρασε την πεποίθηση όπως «σε σύντομο χρονικό διάστημα καταλήξουν σε συμφωνία με την ΕΤΥΚ για εθελούσια έξοδο, αρκετά μεγάλου αριθμού υπαλλήλων. Διότι αυτή τη στιγμή λειτουργούμε κα με το προσωπικό της Τρ. Κύπρου και της πρώην Λαϊκής, γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταλήξουμε σε συμφωνία ώστε να γίνουν νόμιμα οι πλεονασμοί».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Τρ. Κύπρου επεσήμανε ότι «το μισθολόγιο των υπαλλήλων της Τρ. Κύπρου και της πρώην Λαϊκής είναι πλέον ενιαίο, στο πλαίσιο της ενοποίησης των δύο τραπεζών.

«Το Συμβούλιο και η εκτελεστική της τράπεζας σε συνεργασία με ξένο οίκο προχωρούν στην εκπόνηση σχεδίου που θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό κλεισίματος υποκαταστημάτων, μείωση υπηρεσιών και προσωπικό σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας.

Στον τομέα των επιχειρήσεων πρέπει να επικρατεί η λογική και επιστημονική σκέψη είπε υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούμε να κλείνουμε καταστήματα τυχαία, χωρίς μελέτες, μέχρι το Δεκέμβριο θα επικεντρωθούμε σε 100-120 υποκαταστήματα παγκύπρια».

Όσον αφορά τους όρους εντολής του νέου ΔΣ είπε ότι «είναι η πλήρη αναδιάρθρωση της Τρ. Κύπρου η οποία περιλαμβάνει πάρα πολλές πτυχές όπως είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους ώστε να εξοικονομούνται πόροι και σταδιακά η τράπεζα να επιστρέψει στην κερδοφορία».

Source: http://www.newsit.com.cy/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου