Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Στη δημοσιότητα οι μισθοί των συμβούλων του Αναστασιάδη

Τους μισθούς αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" σε άρθρο του Μιχάλη Χατζηβασίλη με τίτλους: "Παχυλοί μισθοί για τους συνεργάτες του Προέδρου - Λογοκριμένα από το Προεδρικό τα στοιχεία που στάλθηκαν στη Βουλή".

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πλήρως τις αποκαλύψεις του ikypros μέσα από την στήλη ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ που δημοσιεύσαμε στις 30 Μαίου και προκάλεσε την έντονη αντίδραση συμβούλων του Προέδρου Αναστασιάδη. Εκτός από την αναφορά μας στον μισθό του Βίκτωρα Παπαδόπουλου που ήταν λανθασμένη και για την οποία άμεσα επανορθώσαμε, οι υπόλοιποι μισθοί που είχαμε δημοσιεύσει ανταποκρίνονται στα ποσά που έχουν δοθεί επίσημα στη Βουλή.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τα στοιχεία παρατίθενται με αρχικά ονομάτων ενώ υπάρχουν και δύο άγνωστες, ειδικές συνεργάτιδες του Προέδρου με μισθούς πέραν των 2000 ευρώ η κάθε μια.
Σε δικό της δημοσίευμα η εφημερίδα Πολίτης αναφέρει ότι σε 274 χιλιάδες ευρώ το χρόνο ανέρχεται το κόστος για τους οκτώ συνεργάτες του προέδρου της Δημοκρατίας οι οποίοι προσλήφθηκαν μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της Δημοκρατίας. Το κόστος, δεν περιλαμβάνει τον 13ο μισθό.


Διαβάστε αναλυτικά τους μισθούς και τα καθήκοντα των συνεργατών του Προέδρου Αναστασιάδη όπως τους δημοσίευσε σήμερα ο Φιλελεύθερος:
Τους μισθούς των συνεργατών του που πρόσλαβε στο Προεδρικό με συμβόλαια, απέστειλε στη Βουλή ο κ. Αναστασιάδης, μετά από απαίτηση του ΑΚΕΛ που κατέθεσε σχετικά επί τούτου ερώτηση μέσω της κοινοβουλευτικής οδού.

Τα στοιχεία στάλθηκαν έστω και με καθυστέρηση, καθώς χρειάστηκε να παρέλθει ένας περίπου μήνας για να ετοιμαστεί ο σχετικός κατάλογος.

Εκείνο όμως που προκάλεσε έκπληξη, είναι το γεγονός ότι τα στοιχεία που στάλθηκαν στη Βουλή είναι λογοκριμένα.

Αντί να παρατίθενται τα ονόματα και τα επίθετα αυτών που προσλήφθηκαν ως ειδικοί συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη, αναγράφονται μόνο τα αρχικά τους, αφήνοντας τους βουλευτές στο σκοτάδι. Ενέργεια, που βεβαίως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης ευαγγελίζεται για τα περί διαφάνειας, ειδικά όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα και πώς αυτό δαπανείται.

Σύμφωνα λοιπόν με τον εν λόγω κατάλογο, ο Χ.Π κατά το Προεδρικό, υπολογίζουμε ότι πρόκειται για τον δημοσιογράφο Πάμπο Χαραλάμπους, αμείβεται με €3.923,26 τον μήνα και είναι επιφορτισμένος με την ενημέρωση του Προέδρου για τα όσα προβάλλουν τα ΜΜΕ καθώς και για την προετοιμασία ομιλιών.

● Ο Μ.Α. κατά το Προεδρικό, δηλαδή, ο δημοσιογράφος Άντρος Μιχαηλίδης αμείβεται με €3.376,79 τον μήνα, με καθήκοντα, κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα.

● Ο Δ.Μ. κατά το Προεδρικό, δηλαδή ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης αμείβεται με €3.650,02 τον μήνα και έχει ως καθήκοντα τη μελέτη θεμάτων που του αναθέτει ο Πρόεδρος.

● Ο Π.Β. κατά το Προεδρικό, δηλαδή ο δημοσιογράφος Βίκτωρας Παπαδόπουλος αμείβεται με €2.993,3 τον μήνα και είναι αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

● Υπάρχει μια Χ.Μ ειδική συνεργάτιδα του Προέδρου με μηνιαίες απολαβές €2.041,49 που χειρίζεται τα θέματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών του Προέδρου, όπως Facebook, Twitter κ.α.

● Μια Α.Μ. ειδική συνεργάτιδα του Προέδρου σε θέματα που αφορούν επίλυση προβλημάτων πολιτών, έχει μηνιαίες απολαβές ύψους €2.340,78.

● Σύμφωνα πάντα με το Προεδρικό, ο κ. Αναστασιάδης προσέλαβε και δυο ιδιαιτέρες γραμματείς-προσωπικές βοηθούς με τα αρχικά Α.Ε. και Α.Κ. (προφανώς πρόκειται για τις ιδαιτέρες γραμματείς που είχε στο προεδρικό γραφείο του στον ΔΗΣΥ) με μηνιαίο μισθό €2.264,58 η καθεμιά.

Τον κατάλογο συμπληρώνουν προσλήψεις επιστημόνων για τις ανάγκες της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους. Ξεχωρίζει ο μισθός του σύμβουλου εκπροσώπου της ΔΕΑ που ανέρχεται στα €5.839,52 τον μήνα.

Source: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου