Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό η Μαριλένα!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «SAMBO» εφήβων και νέων το οποίο διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία SAMBO στη Λεμεσό στο κλειστό στάδιο «Σπύρος Κυπριανού» στις 12-14 Απριλίου.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν 350 αθλητές και αθλήτριες από 22 χώρες. Κατά τη διάρκεια των αγώνων, αρκετά μεγάλος ανταγωνισμός εξελίχθηκε μεταξύ Ρωσίας, Γεωργίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας καθώς οι χώρες αυτές είχαν σχεδόν ισοψηφήσει σε αριθμό μεταλλίων, με τη Ρωσία τελικά να εξασφαλίζει τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία νέων, και τη Γεωργία την πρώτη θέση στην κατηγορία εφήβων ανδρών.


Εξαιρετική εμφάνιση έκανε η αθλήτρια της Κύπρου Μαριλένα Πάγκαλου η οποία έχοντας να αντιμετωπίσει αθλήτριες με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως, εντούτοις εξασφάλισε το Χάλκινο Μετάλλιο και σήκωσε την Κυπριακή σημαία ψηλά με υπερηφάνεια και συγκίνηση τοποθετώντας την Κύπρο ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης. Τώρα προετοιμάζεται για την Πανεπιστημιάδα στο Καζάν της Ρωσσίας τον Ιούλιο.


Κατά την τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος, χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Κ.Ο.Α Πάμπος Στυλιανού, ο Δήμαρχος Λεμεσού Αντρέας Χρίστου, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας SAMBO Σεργκεϊ Γενισέιβ, καθώς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας SAMBO Μάριος Αντρέου.

Να σημειωθεί ότι το Sambo είναι ένα είδος Πάλης και Πολεμικής Τέχνης και προέρχεται από τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Σήμερα είναι μια αποτελεσματική Πολεμική Τέχνη και ένα πολύ ωραίο και θεαματικό Άθλημα το οποίο εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Έχει ως στόχο του να ενταχθεί σύντομα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου