Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ σε πολιτικούς πρόσφυγες το Μάρτιο!

Κονδύλι, ύψους 433.331,09, θα πρέπει να καταβάλει το Κράτος για το μήνα Μάρτιο σε αιτητές ασύλου, αναγνωρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες, πρόσφυγες, που τελούν υπό καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας και για ανθρωπιστικούς λόγους.
Το θέμα συζητήθηκε εκ νέου χθες στην Επιτροπή Οικονομικών και, όπως προκύπτει, το συγκεκριμένο κονδύλι πιθανότατα θα αποδεσμευτεί, μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν στους βουλευτές οι αρμόδιοι φορείς.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που αφορούν σε αναδρομικές πληρωμές δεν συζητήθηκαν, καθώς η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, δήλωσε ότι αυτά θα επανεξεταστούν.

Σημειώνει, συγκεκριμένα, πως λόγω του γεγονότος ότι ανέλαβε σχετικά πρόσφατα τα καθήκοντά της, θέλει να μελετήσει το όλο θέμα προσωπικά, αφού, όπως τονίζει, κατά την εξέταση του θέματος, παρατήρησε ότι στους καταλόγους για πληρωμές δημοσίου βοηθήματος του Μαρτίου περιλαμβάνονται και αναδρομικά προηγούμενων μηνών, που σε κάποιες
περιπτώσεις το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στις 5.060 ευρώ.

Το ποσό για τις αναδρομικές πληρωμές δημοσίου βοηθήματος ανέρχεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, στις €134.929,45.

Ο συνολικός αριθμός περιπτώσεων που λαμβάνουν δημόσιο βοήθημα ανέρχεται στις 458.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν φτάνουν στις 2.360 ευρώ.

Ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αποδέσμευση του κονδυλίου, αφού, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης, θεωρείται προκλητική η παραχώρηση τέτοιων ποσών.

Διερωτήθηκαν μάλιστα κατά πόσο είναι ορθό η κυβέρνηση να μοιράζει χρήματα σε υπηκόους τρίτων χωρών, όταν χιλιάδες Κύπριοι βρίσκονται στην ανεργία και άλλοι σιτίζονται σε κοινωνικά παντοπωλεία.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου