Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Δεν αντέχουν» το νέο ωράριο οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Σε μια εποχή που όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται να προβούν σε θυσίες, η ΠΑΣΥΔΥ διαμαρτύρεται για την αλλαγή του καθημερινού ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Σεπτεμβρίου. Σε εγκύκλιο της υποστηρίζει ότι το νέο ωράριο θα επιφέρει επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή αναστάτωση άνευ λόγου και αιτίας.Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον Περί Δημόσιας Υπηρεσίας Τροποποιητικό κανονισμό του 2012, τα ωράρια των δημόσιων υπαλλήλων θα αλλάξουν σε 8.00/9.00-3.30/16.30.Η ΠΑΣΥΔΥ, επικαλείται την υγρασία σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για περίπου έξι μήνες στην Κύπρο, οι οποίες σύμφωνα πάντοτε με την εγκύκλιο, δυσκολεύουν κατά πολύ την εκτέλεση των απαραίτητων για αρκετές υπηρεσίες επιτόπιων ερευνών στην ύπαιθρο μετά τις 9.00.

Κατ’ επέκταση πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται σε άλλες επαρχίες, δεδομένου του χρόνου ταξιδιού που απαιτείται από και προς την εργασία τους, «θα αναγκαστούν να επιστρέφουν στην αφετηρία τους πολύ μετά τις 16.30 με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική/σωματική υγεία των ιδίων και των οικογενειών τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ενοχλεί επίσης το γεγονός ότι σε υπηρεσίες οι οποίες δεν εργάζονται με σύστημα βάρδιας, δεν θα υπάρξουν οποιαδήποτε επιπλέον οικονομικά οφέλη από το νέο ωράριο.

Υποστηρίζεται επίσης ότι θα αυξηθούν τα έξοδα του δημόσιου υπάλληλου αφού πλέον θα χρειάζεται να αγοράζει πρόχειρο φαγητό σε καθημερινή βάση ενώ οι μητέρες θα χρειαστεί να προβούν σε διευθετήσεις για τα παιδιά τους λόγω της επιμήκυνσης του ωραρίου.

«Η φόρτιση και το άγχος των υπαλλήλων θα αυξηθεί παρά να μειωθεί με τη σκέψη για το πότε θα καταφέρουν να φτάσουν στο σπίτι τους», σημειώνεται.

Τέλος η ΠΑΣΥΔΥ, προτείνει την παραμονή του υφιστάμενου ωραρίου προκειμένου να αποτραπούν τα προβλήματα.

Μάλιστα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, υπάρχει διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να ψηφίσουν κατά της αλλαγής του ωραρίου.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου