Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Δεύτερος γύρος για το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι.

Με 25 συνολικά πληρώματα διεξάγεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην επαρχία Λάρνακας ο δεύτερος γύρος για το φετινό παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι.
Το ράλι Φοινικούδων διοργανώνει το ομώνυμο Σωματείο της πόλης και τα πληρώματα που θα ξεκινήσουν τον αγώνα θα έχουν να καλύψουν οκτώ συνολικά ειδικές διαδρομές. Το ράλι θα είναι διήμερο με την εκκίνηση να δίδεται το Σάββατο στις 08:30 το βράδυ από το χώρο των Φοινικούδων στη Λάρνακα.

Η επανεκκίνηση του αγώνα και συγκεκριμένα η πορεία προς τις οκτώ ειδικές διαδρομές του αγώνα θα γίνει στις 08:00 το πρωί της Κυριακής με τα πληρώματα να έχουν να καλύψουν τις διαδρομές Κελιά-Αραδίππου και Αγία Μαρίνα δύο φορές μέχρι την ανασυγκρότηση και το σέρβις το μεσημέρι στη Λάρνακα. Στη συνέχεια τα εναπωμείναντα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν άλλες δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές Κλαυδιά-Σκύρα Λίμα και Λυθροδόντας-Σκαρίνου μέχρι τον τερματισμό που θα γίνει στο χώρο των Φοινικούδων στις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Ο αγώνας χαρακτηρίζεται από τις γρήγορες και τεχνικές ειδικές διαδρομές, κάτι που αναμένεται να προσφέρει άπλετο θέαμα στους φίλους του αθλήματος. Με το νούμερο ένα στις πόρτες τους θα τρέξουν οι Κώστας Γεωργίου "Chips" και η Έλενα Πιερή με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Πίσω τους οι Σταύρος Αντωνίου και “Chips Junior” ενώ ακολουθούν οι Κώστας Ζήνωνος και Γιώργος Αλεξάνδρου, όλοι με Lancer Evo IX. Στη συνέχεια ακολουθούν δύο Lancer Evo X με τους Ποσείδια/Χριστοφή και τα αδέλφια Παντελή ενώ την πρώτη εξάδα στην εκκίνηση συμπλήρώνουν οι Τιγγιρίδης και Σιάλος ύστερα από μικρή απουσία από το χώρο.

Στη δικίνητη κατηγορία, τις συμμετοχές ανοίγουν οι Μανώλη και Βαρνακίδης με Honda ΕΡ3 ενώ με ένα Honda R3 ακολουθούν οι Ανδρέας Χαραλάμπους και Κωνσταντίνος Σιάλος.

Με ένα αγώνα να έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα, την πρωτοπορία στη βαθμολογία των οδηγών κρατά ο Γιώργος Εγγλέζου με 25 βαθμούς ύστερα από τη νίκη του στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος που έγινε στο Παραλίμνι. Ο Χρίστος Λιμνιώτης βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 18 ενώ τον ακολουθεί ο Κυριάκος Κυριάκου με 15. Κανένας από τους πρώτους τρεις δεν συμμετέχει στον αγώνα, κάτι που δίδει το πλεονέκτημα στους “Chips”και Πέτρο Παντελή, που ακολουθούν με 12 και 10 βαθμούς αντίστοιχα, να ανεβούν πιο ψηλά στη βαθμολογία

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου