Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Συνελήφθη ο Σάββας Βέργας

Στη σύλληψη του Δημάρχου Πάφου, Σάββα Βέργα, μετά από έκδοση σχετικού εντάλματος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφο, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η αστυνομία.

Το ένταλμα προέκυψε μετά από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του Δημάρχου.

Ο κ. Βέργας εντοπίστηκε στο σπίτι του, όπου και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, οι ανακριτές τον μετέφεραν στο Δημαρχείο, όπου διεξάγουν έρευνες στο γραφείο του, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου, όπου και θα διανυχτερεύσει.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βέργας συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων εναντίον παραγόντων του Δήμου Πάφου και ενός δημοσιογράφου, αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση Aristo.

Η σύλληψη σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία σε σχέση με την υπόθεση Aristo.

Η απόφαση για έκδοση του εντάλματος λήφθηκε κατόπιν σύσκεψης στη Νομική Υπηρεσία, υπό την προεδρία του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και με τη συμμετοχή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και αξιωματικών του ΤΑΕ αρχηγείου.

Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμαρχος Πάφου στην ανάκρισή του και στη λήψη κατάθεσής του περιέπεσε σε αντιφάσεις. Στην κατάθεσή του είχε αναφέρει πως δεν μπορούσε να θυμηθεί ποιές ακριβώς ώρες είχε συνομιλήσει με τη συνεργάτιδά του Μαρία Σολομωνίδου και πως βρισκόταν στο Δημοτικό Μέγαρο όταν έλαβε το δικό του απειλητικό μήνυμα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης ανέλυσαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα της συσκευής του Δημάρχου προκειμένου να καταλήξουν σε τελικά συμπεράσματα.

Source : www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου