Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Σοβαρή καταγγελία της ΠΣΕΜ για σχολείο στο Παραλίμνι! Πετούσαν πέτρες και απειλούσαν μαθητές για τους ψήφους

Ένα πρωτοφανές περιστατικό, ψυχολογικής και όχι μόνο βίας, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΠΣΕΜ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, μαθητές σχολείου στο Παραλίμνι οι οποιοι προσκυνται στην ΜΑΚΙ, απειλούσαν μαθητές και στη συνέχεια τους έριχναν πέτρες μετά από την διαδικασία καταρτισμού της ΕΣΕΜ Αμμοχώστου.

Γίνεται λόγος για συμπεριφορές και περιστατικά βίας που θυμίζουν άλλες εποχές και αντιδραστικές και φασιστικές νοοτροπίες που καλλιεργούν κάποιοι ώστε να φοβίσουν μέλη της ΠΣΕΜ να εκφράσουν ελεύθερα και δημοκρατικά την άποψή τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Ως ΠΕΟΜ καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το σημερινό περιστατικό με τραμπουκισμούς και απειλές, που έγινε στο Λύκειο Παραλιμνίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα έγινε στο εν λόγω λύκειο η διαδικασία καταρτισμού της ΕΣΕΜ Αμμοχώστου και εκλογής των δύο εκπροσώπων της ΕΣΕΜ στην ΠΣΕΜ. Μετά το τέλος της διαδικασίας και ενώ οι εκπροσώποι των τεσσάρων σχολείων έβγαιναν από την αίθουσα, μερίδα μαθητών του Λυκείου, οι οποίοι πρόσκεινται στην ΜΑΚΙ (Μαθητική Κίνηση τιυ ΔΗΣΥ) προσέγγισαν απειλητικά εκπροσώπους των άλλων σχολείων στην ΕΣΕΜ.

Τότε, άρχισαν να απειλούν και να τραμπουκίζουν τους μαθητές για τη στάση την οποία κράτησαν στην ψηφοφορία, οι οποίοι ελεύθερα, δημοκρατικά, στην παρουσία του Διευθυντή του Λυκείου, έκλεξαν τη νέα γραμματεία της ΕΣΕΜ και τους δύο εκπροσώπους στην ΠΣΕΜ. Οι μαθητές, για να προστατέψουν τους εαυτούς τους από το μίσος και την μανία των εν λόγω μαθητών - στελεχών της ΜΑΚΙ, αποχώρησαν από το σχολείο, με τα στελέχη της ΜΑΚΙ να τους πετούν πέτρες κατά την έξοδο τους, απειλώντας την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα.

Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να απειλούνται μαθητές ή ο όποιοσδήποτε εκφράζει ελεύθερα την άποψη του και δρα όπως ο ίδιος επιθυμεί. Η επιβολή μιας άποψης δια της βίας και των απειλών θυμίζουν άλλες εποχές, που όσο και αν προσπαθούν οι νοσταλγοί τους, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να περάσουν.

Καλούμε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας να αντιπαλέψουμε μαζί αυτές τις αντιδραστικές και φασιστικές νοοτροπίες που καλλιεργούν κάποιοι και να μη φοβούνται να εκφέρουν την άποψη τους και να αγωνίζονται γι' αυτά που μας ανήκουν. Να τους απομονώσουμε πολιτικά και να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας την ελεύθερη έκφραση. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον αγώνα για το δίκιο των αιτημάτων και των επιχειρημάτων μας για πιο ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο.

Source : www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου