Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

H Βρετανίδα που έγραψε το «Νησί» επιστρέφει με νέο μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Κύπρο του 74

Με ένα μυθιστόρημα με φόντο τα γεγονότα του 1974 στην Κύπρο, επιστρέφει η Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία έχει στην πλάτη της το best seller, «The Island», που έγινε τηλεοπτική σειρά από το Mega στην Ελλάδα.

Η ιστορία ξεκινά, δύο χρόνια πριν από τη βίαιη εισβολή, όταν ο Σάββας Παπακώστα, ένας φιλόδοξος developer και η όμορφη γυναίκα του Αφροδίτη ανοίγουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Αμμοχώστου, ορίζοντας ως διαχειριστή της επιχείρησης τους, τον Μάρκο Γεωργίου.

Το μίσος και η απέχθεια που νιώθει αρχικά η Αφροδίτη για τον Μάρκο, εξελίσσεται σε ένα παράνομο έρωτα.

Εν τω μεταξύ στο ίδιο ξενοδοχείο εργάζεται η οικογένεια Özkan. Δύο χρόνια αργότερα, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλουν στην Κύπρο, όλοι οι κάτοικοι της Αμμοχώστου εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, εκτός από τις οικογένειες Γεωργίου και Özkan, που παραμένουν εκεί και καλούνται να ξεπεράσουν την αμοιβαία αντιπάθεια τους στο καταφύγιο που κρύβονται στο ξενοδοχείο.

Στο μυθιστόρημα «The sunrise», η συγγραφέας, αποφεύγει να αγγίξει την πτυχή της πολιτικής τραγωδίας στην Κύπρο και παρά το γεγονός ότι αναφέρεται σε βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες, επικεντρώνεται περισσότερο στα γεγονότα που διαδραματίζονται μεταξύ των χαρακτήρων στο ξενοδοχείο.

- Source : http://www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου