Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Κόβει το μάτι του Λίουεν

Το 2003 ανέδειξε εργαζόμενος στην Άγκοβ έναν από τους ποιοτικότερος Ολλανδούς επιθετικούς των τελευταίων χρόνων, τον «φονιά» της Σάλκε Κλας-Γιαν Χούντελααρ. 

Στις ανακαλύψεις του Τεντ Φαν Λίουεν, ανήκουν επίσης ο Βέλγος μεσοεπιθετικός της Τότεναμ Νάσερ Τσιατλί και ο ομοεθνής του αριστερός χαφ της Ναπολι Ντρίες Μάρτενς.

Ο Ολλανδός τεχνικός ανέλαβε το καλοκαίρι μία «διαλυμένη» αγωνιστικά Ανόρθωση, έχοντας εντολή αναδιοργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος με πολύ χαμηλό κόστος. Η μόνη διέξοδος για τον Ολλανδό τεχνικό διευθυντή ήταν ο εντοπισμός νεαρών ως επί το πλείστον ποδοσφαιριστών με χαμηλές οικονομικές απαιτήσεις, ποιότητα και κίνητρο ν’ αναδειχθούν. Το δείγμα των πρώτων αγωνιστικών είναι επαρκής για να χαρακτηρίσουμε πετυχημένες τις πλείστες επιλογές του Φαν Λίουεν. Στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήρθαν παίκτες που γνωρίζουν μπάλα, έχουν διάθεση για προσφορά, αξία μεταπώλησης και εισπράττουν ποσά εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της «Κυρίας». Το εγχείρημα για διάκριση από την πρώτη χρονιά είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως η Ανόρθωση δείχνει να επιστρέφει στον σωστό δρόμο και να κερδίζει ξανά την εκτίμηση των οπαδών της.

ΤΟΜΑΣ ΚΑΜΙΝΣΚΙ Σταθερότητα στον άσο
Αποκτήθηκε την υστάτη, αφού η τεχνική ηγεσία διέκρινε ότι το δίδυμο Βέγκα-Βαλβέρδε δεν θα ήταν επαρκής για την κάλυψη της θέσης του τερματοφύλακα. Στα 21 του χρόνια ο Τόμας Καμίνσκι θεωρείται «ψημένος» γκολκίπερ, αφού αγωνίστηκε πέραν των ογδόντα παιχνιδιών στην α΄ κατηγορία του Βελγίου. Ανήκει στην κορυφαία ομάδα της χώρας, Άντερλεχτ, η οποία τον παραχώρησε δανεικό στην Ανόρθωση για ένα χρόνο. Ο Καμίνσκι απέδειξε από νωρίς στα παιχνίδια που αγωνίστηκε με ΑΕΚ και Ερμή, ότι διαθέτει όλα τα εφόδια για να γίνει στο μέλλον ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής Βελγίου. Ψηλός (1,88 μ.), σταθερός στις εξόδους, με γρήγορα αντανακλαστικά και ικανότητα στα πόδια, ο Καμίνσκι αποκτήθηκε για να προσδώσει σταθερότητα κάτω από το τέρμα.

ΡΑΖΑΚ ΝΟΥΧΟΥΗ δεύτερη ευκαιρία
Στον Απόλλωνα τον «σκάρταραν» πριν καλά-καλά τον δουν αγωνιζόμενο. Ο Φαν Λίουεν του έδωσε την ευκαιρία να αποδείξει πως δεν μεγάλωσε τυχαία στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι. Μπορεί να μην είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ που φόρεσε τη φανέλα της Ανόρθωσης, είναι όμως ένας ποδοσφαιριστής με γερά πνευμόνια, ταχύτητα και ικανότητα στο να επιτίθεται συνέχεια από τη γραμμή. Έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι και έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί στο αριστερό άκρο της «Κυρίας», αφού είναι μόλις 23 ετών και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Χρειάζεται να βελτιωθεί ανασταλτικά, αφού πολλές λόγω απειρίας και ασυνεννοησίας με την υπόλοιπη άμυνα αφήνει εκτεθειμένη την πλευρά του.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝΟ διάδοχος του… Τονούτσι
Ο Φαν Λίουεν ήλπιζε ότι ο Ιταλός αμυντικός Ντένις Τονούτσι, ο οποίος έκανε προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Αντρέ Πάους στην Ολλανδία, θα αποτελούσε τον ηγέτη της αμυντικής γραμμής της Ανόρθωσης. Εν τέλει, ο Τονούτσι γύρισε την πλάτη στην ομάδα της Αμμοχώστου και ο Φαν Λίουεν έριξε δίκτυα στον Σουηδό Μάρκους Χόλγκερσον. Καλός τεχνίτης, αφού παρά το ύψος του 1,90 μ. είναι από τους αμυντικούς που αρέσκονται να κάνουν παιχνίδι από τα μετόπισθεν. Είναι πολύ αργός και αυτό στοίχισε στην Ανόρθωση στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Δεν έχει χημεία με τον Σεράν Πόλο μέχρι στιγμής και αυτό φανερώνεται μέσα από τους αριθμούς, αφού η «Κυρία» δέχθηκε γκολ σε όλα τα φετινά της παιχνίδια μέχρι στιγμής. Χρειάζεται πίστωση χρόνου και χημεία με την υπόλοιπη ομάδα για να μπορέσει να καλύψει τις αδυναμίες του και να τονώσει τις ικανότητές του.

ΣΕΡΑΝ ΠΟΛΟ Εργάτης αλλά όχι ηγέτης
Καλή και αξιόπιστη επιλογή για την άμυνα αποτελεί ο Σεράν Πόλο, δεν είναι όμως ο ποδοσφαιριστής-ηγέτης. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ είναι ικανός στο μαρκάρισμα του αντίπαλου επιθετικού, έχει μεγάλο διασκελισμό και ικανότητα στον αέρα. Είναι αργός στη σκέψη και τον πρώτο βηματισμό, στοιχεία που πλήρωσε η Ανόρθωση στις πρώτες αγωνιστικές. Η συνύπαρξή του με τον Χόλγκερσον σε ακόμη μερικούς αγώνες, ενδεχομένως να τον βοηθήσει να ανεβάσει την απόδοσή του.

ΙΡΑΚΛΙ ΜΑΪΣΟΥΡΑΝΤΖΕΑσταμάτητη μηχανή
Λίρα εκατό είναι για την Ανόρθωση η απόκτηση του Ιράκλι Μαϊσουράντζε. Στο άκουσμα της έλευσης ενός ποδοσφαιριστή που έφυγε από την πατρίδα του για να παίξει στη Βαλέτα της Μάλτας, ουδείς δεν περίμενε να αντικρίσει έναν ανασταλτικό χαφ που ξέρει μπάλα και τρέχει ασταμάτητα, μαρκάροντας σε κάθε σημείου του γηπέδου. Ο 26χρονος Γεωργιανός παίρνει άριστα μέχρι στιγμής στην οργάνωση του παιχνιδιού, αφού σπάνια έχει λάθος κοντινές μεταβιβάσεις. Είναι σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία και αμείβεται με λιγότερες από 100.000 ευρώ. Κέρδισε τους πάντες με το φιλότιμό του στο «Αντώνης Καρράς» και πολλοί που ζουν καθημερινά την ομάδα είναι βέβαιοι ότι σύντομα θα έχει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο.

ΓΚΙΟΡΓΚΙ ΑΜΠΟΥΡΤΖΑΝΙΑΕπαληθεύει τις προσδοκίες
Θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους Γεωργιανούς ποδοσφαιριστές. Η μεταγραφή του στην Ανόρθωση επιτεύχθηκε κατόπιν επιμονής και υπομονής. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του από την «Κυρία» φημολογείτο ενδιαφέρον από τις Μαρσέιγ, Φίτεσε και Ζούλτε Βάρεγκεμ για να το εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο Γκιόργκι Αμπουρτζάνια στα 19 του χρόνια είναι ένα σπουδαία ταλέντο, με τεχνική κατάρτιση, δυνατό σουτ και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του. Χρειάζεται δουλειά στη βελτίωση της φυσικής του κατάρτισης, ώστε να έχει διάρκεια στην απόδοσή του.

ΤΣΙΝΕΝΤΟΥ ΕΝΤΕΠεριμένει περισσότερα
Ερχόμενος από μία προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα όπως η Γερμανία και έχοντας τις εμπειρίες της Μάιντζ στα πόδια του, ο Τσινεντού Εντέ είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία και παραστάσεις παίκτης της επιθετικής γραμμής της Ανόρθωσης αν και είναι μόλις 27. Ο Νιγηριανός επιθετικός με γερμανική υπηκοότητα (έπαιξε στις μικρές εθνικές της Γερμανίας) έδειξε με το καλημέρα ότι είναι γνώστης του αντικειμένου και ικανός στο να παίξει στο φτερό της επίθεσης πατώντας περιοχή και σκοράροντας. Επιβάλλεται να δουλέψει στη φυσική κατάσταση και τη δύναμη ώστε να επανακτήσει την εκρηκτικότητα του και να μπορεί να βοηθάει ανασταλτικά, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που άφησε εκτεθειμένο τον Νούχου στην άμυνα.

ΓΙΟΥΡΙ ΙΑΚΟΒΕΝΚΟΑδούλευτο ταλέντο
Στο καλωσόρισμα του Ιακοβένκο, ο Φαν Λίουεν είπε πως τα τελειώματα του Ουκρανού μοιάζουν με αυτά του Κλας-Γιαν Χούντελααρ. Τον χαρακτήρισε αλεπού στην περιοχή και η αλήθεια δεν έχει άδικο. Ο 20χρονος γιος του Πάβελ Ιακοβένκο, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Σοβιετικής Ένωσης, δικαιώνει πλήρως τους χαρακτηρισμούς του Φαν Λίουεν και αν δουλέψει σκληρά θα αφήσει εποχή στην Ανόρθωση. Τεχνίτης, γκολτζής και ευέλικτος παρά το 1,94 μ. ύψος που έχει. Αν παραμείνει ομαδικός και συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του, τότε η φετινή σεζόν θα είναι το έναυσμα για μια λαμπρή καριέρα στην Κύπρο ή το εξωτερικό.

ΒΑΛΕΡΙ ΣΑΜΠΑΛΑΉρθε για βασικός
Είναι ο επιθετικός της Εθνικής Λετονίας με τη φανέλα της οποίας σκοράρει συνεχώς το τελευταίο διάστημα αν και ακόμη δεν έχει κλείσει το 20ο έτος της ηλικίας του. Στην Κλαμπ Μπριζ στηρίζουν πολλά σε αυτόν και γι’ αυτό επέλεξαν να τον δώσουν δανεικό για μια σεζόν ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής. Στην Ανόρθωση λόγω κάποιων συγκυριών δεν πήρε ακόμη φανέλα βασικού, όμως στο άμεσο μέλλον θα καθιερωθεί και θα δώσει νέα πνοή στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Στη Λετονία τον παρομοιάζουν με τον Όλε Γκούναρ Σόλτσκιερ. Κάνει αθόρυβα τη δουλειά του χωρίς περιττές ενέργειες και χωρίς υπερβολές.

Source : www,24sports.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου