Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΜΟΝΟΙΑ - Ταπεινότητα, αλλά…

Πέντε αγώνες πρωταθλήματος. Δυο νίκες (με χίλια ζόρια), μια ισοπαλία και δυο ήττες. 

Οκτώ χαμένοι βαθμοί, έκτη θέση στον πίνακα και φωνές κατά της διαιτησίας. Το τελευταίο το αφήνουμε και πάμε στο αγωνιστικό.

Ο απολογισμός είναι ο καθρέφτης της Ομόνοιας στη μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος. Ένα σύνολο που δεν πείθει ούτε και τον πιο αισιόδοξο οπαδό της ομάδας ότι μπορεί να υλοποιήσει το στόχο που είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια.

Η Ομόνοια δεν έχει παίξει σε κανένα αγώνα καλό ποδόσφαιρο και δεν έχει δείξει ότι είναι σε θέση να μπει στο γήπεδο και να επιβληθεί του όποιου αντιπάλου. Δεν δείχνει ικανή να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να παίξει δημιουργικά. Ο μόνος ποδοσφαιριστής που μπορεί να το κάνει αυτό (είτε να προωθήσει, είτε να σερβίρει τη μπάλα και να κάνει την κίνηση) είναι ο Νούνο Ασίς. Όταν ο Πορτογάλος απουσιάζει ή δεν είναι στη μέρα του, υπάρχει τέλμα, που μεταφράζεται σε οριζόντιο και αντιπαραγωγικό ποδόσφαιρο, που παγιδεύει την ομάδα, και δεν της επιτρέπει να λειτουργήσει ομαδικά, ορθόδοξα και απειλητικά για τον αντίπαλο. Αν έχει κάποιος κεντροεπιθετικός ποδοσφαιριστής κάποια στιγμιαία ατομική έμπνευση τότε γίνεται απειλητική. Επίσης δεν βγαίνουν ικανοποιητικά μπροστά τα ακραία μπακς και δεν υπάρχει σε ικανοποιητικό βαθμό αυτή η επιλογή, επιθετικής ανάπτυξης.

Στην άμυνα επίσης γίνονται αρκετά ατομικά λάθη. Οι αντιδράσεις των αμυντικών είναι συχνά αργές, ενώ δεν υπάρχει η κατάλληλη αλληλοκάλυψη. Αυτό φαίνεται κυρίως όταν η ομάδα παίζει με τριάδα στη γραμμή αυτή και η αμυντική λειτουργία γίνεται πιο σύνθετη, με τους ρόλους συγκεκριμένων παικτών να διαφοροποιούνται.


Η αγωνιστική βελτίωση αποτελεί άμεση ανάγκη. Γιατί μετά από μερικές αγωνιστικές, ούτε ο ταπεινός (για την ιστορία της ομάδας) στόχος θα είναι υλοποιήσιμος.

Source : http://www.24sports.com.cy/


LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου