Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κεντρική: «Θέλαμε να αποφευχθεί πραξικόπημα» στην Τρ. Κύπρου

Κίνηση για να αποφευχθεί η σύγκρουση και η αντιπαλότητα μεταξύ παλαιών και νέων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, που θα οδηγούσε στον εκτροχιασμό της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αποτελούσε η επιστολή της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, με την οποία καλούσε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και να μην πάρουν καμία στρατηγική απόφαση.

Αυτό, υποστηρίζουν πηγές προερχόμενες από την Κεντρική Τράπεζα, προσθέτοντας ότι, αν ζητούσαν οι ίδιοι οι νέοι μέτοχοι μέσω έκτακτης γενικής συνέλευσης την παύση των μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, θα μπορούσε να ερμηνευτεί από αριθμό υφιστάμενων μετόχων ως «πραξικόπημα» και να αντιδρούσαν, με αποτέλεσμα να έμπαινε σε περιπέτειες η τράπεζα και κατ’ επέκταση ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε πορεία ομαλοποίησης.

Άλλες πηγές προερχόμενες και πάλι από την Κεντρική Τράπεζα, μας παρέπεμψαν στο νόμο της Κεντρικής Τράπεζας και στις εξουσίες που της παρέχονται για να προβεί στην εν λόγω κίνηση.

Πάντως, μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, υποστηρίζουν ότι η απόφαση της Κεντρικής να παρέμβει δεν ήταν τυχαία και ότι έχει άμεση σχέση με την επιστολή που απόστειλε επίσης τη Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος και μέτοχος της Τράπεζας, Vladimir Strzhalkovskiy, στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Στην επιστολή του, ο κ. Strzhalkovskiy ζητά την απόσυρση από την ατζέντα της συνεδρίας που θα γινόταν την Τρίτη, της εξέτασης της υποψηφιότητας για διορισμό νέου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Πηγή: www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου