Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Έπεσε σε κώμα μέλος πληρώματος δεξαμενόπλοιου - Στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής ανοικτά του Βασιλικού

Στις 1:55 μ.μ το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης έλαβε πληροφορία, ότι το μέλος πληρώματος που επέβαινε στο υπό Μαλτέζικη σημαία δεξαμενόπλοιο «Pink Coral», βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Αμέσως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ήρθαν σε συντονισμό και σχεδιάστηκε αεροδιακομιδής από τη θαλάσσια περιοχή 15 ναυτικά μίλια νότια του Βασιλικού.

Ο 60χρονος Ρουμανικής καταγωγής ασθενής, βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση και μετά από παροχή ιατρικής συμβούλευσης από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Δημοκρατίας.

Η αεροδιακομιδή ανατέθηκε στο Ελικόπτερο (Ε/Π) «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» της Αστυνομίας Κύπρου με τη συνοδεία έμπειρου νοσηλευτή του Ιατρικού Τομέα της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας.

Παράλληλα ενημερώθηκε και τέθηκε σε ετοιμότητα το Κέντρο Ελέγχου Κλήσεως Ασθενοφόρων και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Εθνικού Σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ».

Η επιχείρηση έληξε στις 3:30 μ.μ. με την παράδοση του ασθενούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κατάσταση του τραυματία χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας μέσω του οποίου ενημερώθηκε επίσημα η Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Κύπρο.

Source : www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου