Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

«Καθαρός» ο υπαρχηγός του ΓΕΕΦ στην υπόθεση με κοριούς

Δεν φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, κ. Αντρέα Παπαπαύλου σε σχέση με το πρόσφατο περιστατικό εντοπισμού συσκευών υποκλοπής εντός του ΓΕΕΦ, συσκευές τις οποίες φέρονται να μετέφεραν εντός του κτηρίου Βρετανοί αστυνομικοί.

Σε ανακοίνωση του, το Προεδρικό αναφέρει ότι Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον Υπουργό Άμυνας για το περιεχόμενο της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, αναφορικά με την εν λόγω υπόθεση που διερεύνησε η Αστυνομία Κύπρου.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, όπως διαπιστώνει ο Γενικός Εισαγγελέας, «δεν φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε προσώπου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε επίσης για το αποτέλεσμα των ελέγχων που πραγματοποίησε τόσο η Εθνική Φρουρά όσο και η ΚΥΠ, στα κεντρικά γραφεία του ΓΕΕΦ. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε «η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, που προβλέπονται στη σχετική Πάγια Διαταγή».

«Ως εκ των πιο πάνω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπαρχηγού», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Παρά το γεγονός ότι η πράξη του κρίνεται αναμφίβολα ως εσφαλμένη, και ως προς αυτό έχουν γίνει αυστηρότατες συστάσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, υπό το φως της ανάληψης της αρχηγίας από τον αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, είναι η επικράτηση κλίματος ηρεμίας και ομοψυχίας στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, με στόχο την ταχεία και απρόσκοπτη υλοποίηση του στρατηγικού στόχου της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Προεδρικό.

Source : www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου