Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Καδής: Γι αυτό λέω όχι σε φεστιβάλ μπύρας εντός σχολείου

Τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στη διοργάνωση φεστιβάλ μπύρας εντός σχολικού χώρου, εξήγησε στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής.

Στον απόηχο της καταγγελίας του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος της Σχολικής Εφορίας Αγλαντζιάς για το φεστιβάλ μπύρας, ο υπουργός ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τη Σχολική Εφορία για την πρόθεση της να προχωρήσει στη διοργάνωση του φεστιβάλ σε σχολικό χώρο.

Το Υπουργείο, πρόσθεσε, τοποθετήθηκε εξ αρχής αρνητικά.

«Δεν είμαστε αρνητικοί στο ν’ ανοίξουν τα σχολεία σε εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, που φέρνουν την κοινωνία κοντά στο σχολείο, αλλά θεωρούμε ότι ένα φεστιβάλ προώθησης ενός αλκοολούχου ποτού δε συνάδει με τη λειτουργία των σχολείων και εκφράσαμε τα διαφωνία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καδής σημείωσε ότι με βάση τη νομοθεσία, η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης προϋποθέτει την έγκριση από τον Υπουργό, την οποία δεν είχαν και προχώρησαν αυθαίρετα, «γεγονός που επισημάναμε έγκαιρα με σειρά επιστολών».

Ακολούθως, πρόσθεσε, «στείλαμε όλα τα στοιχεία για την υπόθεση στο Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος αποτάθηκε στην Αστυνομία για να διερευνήσει αν υπάρχει ποινικό αδίκημα εκ μέρους της Σχολικής Εφορίας Αγλαντζιάς και τον τρόπο που λειτούργησε στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Σχολιάζοντας τους λόγους για τους οποίους το υπουργείο τηρεί αυτή τη στάση, ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να βλέπουμε και τους συμβολισμούς, ανέφερε ότι στην Κύπρο παρατηρείται αύξηση του αριθμού των μαθητών που εθίζονται στο αλκοόλ και δεν είναι συμβατό εμείς να διοργανώνουμε φεστιβάλ μπύρας σε σχολείο.

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο εξάλλου, πρόσθεσε, με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο από τη μια να προσπαθούμε να
μειώσουμε τον αριθμό των εθισμένων στο αλκοόλ μαθητών και από την άλλη να διοργανώνουμε φεστιβάλ προώθησης ενός αλκοολούχου ποτού στα σχολεία.

«Δεν μας αφορούν άλλες διαφορές. Αν γινόταν οπουδήποτε αλλού θα ήμουν και παρών», κατέληξε ο κ. Καδής.

Πηγή: www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου