Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

One night stand to καλοκαίρι

Το καλοκαιράκι ήρθε και προσφέρεται για one night stand. Δεν είναι όμως τόσο απλό όσο ακούγεται. Η ψυχολόγος Χριστίνα Σορόκου αναλύει το θέμα και δίνει τις απαραίτητες συμβουλές.

Το γνωστό one-night stand το οποίο είναι και στα φόρτε του το καλοκαιράκι, θεωρείτε ότι είναι μία σεξουαλική επαφή χωρίς προσδοκία για περαιτέρω σχέση μεταξύ των εμπλεκομένων. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν μια συνάντηση αρχικά προοριζόταν είτε για ένα one-night stand είτε όχι.  Πολλοί περιγράφουν το one-night stand ως μια σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναισθηματική δέσμευση και για πολλούς αυτό σημαίνει και χωρίς μελλοντική συνέχιση. Η επιλογή για one-night stand μπορεί και να βασίζετε σε διάφορους λόγους, οι οποίοι μπορεί και να διαφέρουν μεταξύ των ανθρώπων.
Ενδιαφέρoν και διασκεδαστικό μας ακούγεται …  ένα βράδυ στο πόδι, ένας πολύ καλός τρόπος για να δοθούμε σε ένα καυτό άντρα, καλός τρόπος μαγκιάς και απελευθέρωσης, επεκτείνουμε έτσι το σεξουαλικό μας ρεπερτόριό. Αλλά …

Τι γίνεται όμως όταν αυτό είναι και νάρκη ξηράς;  Χαμηλή αυτοεκτίμηση, ντροπή, κρίση ταυτότητας…
Κορίτσια! Κατά το πλείστο δυσκολεύονται να διαχωρίσουν το σεξ από την αγάπη. Εν μέρει η βιολογία μας και εν μέρει οι πεποιθήσεις μας, Αυτές οι πεποιθήσεις υπαγορεύουν  τη συμπεριφορά μας με τρόπους που συνήθως δεν μας εξυπηρετούν καλά. Γι’ αυτό και τα μαγκάκια καλά κάνουν να προσέχουν τα συναισθήματα τους.
Άντρες! Ο κόσμος του casual σεξ, αυτά τα one-night stand χωρίς δεσμεύσεις,  μπορεί να σας δημιουργήσουν μπελάδες. Αν στην τελική εσείς το πηγαίνατε για one-night stand και το κορίτσι θέλει να ξεκινήσει μια σχέση μετά από την καυτή σας νύχτα μαζί, ή και να μείνει μαζί σας όλο το πρωινό… κάτι λάθος κάνατε!

Υπάρχουν τρόποι για να αποφύγουμε «τα λάθη»;
Η Γνώση είναι Δύναμη: Χρειάζεται να είμαστε σαφείς για το τι θέλουμε και γιατί θέλουμε αυτό που θέλουμε, πριν το ένα καυτό one-night stand. Το όλο θέμα του one-night stand  είναι το κατά πόσο διασκεδαστικό μπορεί να υπάρξει αλλά όχι και να μας αφήσει σημάδια τα οποία θα κουβαλάμε για καιρό.

Άδεια: Πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με το πώς θα πρέπει να ενεργήσουν, πώς θα γίνει αντιληπτό, ή κατά πόσο είναι ηθικά σωστό να επιτρέψουν στον εαυτό τους ένα one-night stand. Σαν αποτέλεσμα το σκαλίζουμε το θέμα.  Χρειάζεται όμως να δώσουμε στον εαυτό μας την άδεια για one-night stand αν αυτό θέλουμε να κάνουμε.
Για να κάνουμε κάτι τέτοιο χρειάζεται επίσης να έχουμε ξεκάθαρα όρια. Το one-night stand ΔΕΝ επιτρέπει ασέβεια. Η κάθε γυναίκα χρίζει σεβασμό ακόμη και αν δεν έχουμε ή δεν έχει μετά το one-night stand μας σκοπό να μας ξαναδεί. Αν επιτρέψουμε να μας συμπεριφερθεί ο οποιοσδήποτε με ασέβεια είμαστε άξιες της μοίρας μας.

Ειλικρίνεια!: Για να μπορέσουμε να βάλουμε και να ακολουθήσουμε τα όρια χρειάζεται να είμαστε ειλικρινής και με το one-night stand, αλλά και με τον εαυτό σας.  Κατά το πλείστο, το ναρκοπέδιο μας ως γυναίκες, δημιουργείτε όταν αποφασίζουμε να εμπλακούμε σε one-night stand ή σε κάτι περιστασιακό όπως  «φίλοι με τα οφέλη" – το γνωστό friends with benefits - , μιας και πολλές φορές δεν είμαστε σε επαφή, άρα σε αρμονία με αυτό που πραγματικά νιώθουμε, δηλαδή σχέση και συναισθηματική δέσμευση . Αν στην πραγματικότητα θέλουμε μια σχέση και δεν το παραδεχόμαστε πολύ πιθανό έχουμε ξεκινήσει ένα δρόμο με απανωτές απογοητεύσεις.

Άντρες! Μην περιμένετε να μας ανακοινώσετε ότι δεν ψάχνετε για κάτι σοβαρό μετά το one-night stand. Δεν είναι δίκαιο. Μπορεί αν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα να φύγουμε  σε mode speedy con zales!
Ένα μέρος του σεβασμού είναι και το πώς το one-night stand μας «πακετάρει». Μια απλή χειρονομία π.χ. μια βόλτα μέχρι και το σπίτι έτσι ώστε να φτάσουμε με ασφάλεια, πρώτον θα μαλακώσει το χτύπημα της άβολης αναχώρησης και δεύτερο εκτιμάται ! Αυτό που δεν εκτιμάται γιατί είναι και εξαιρετικά αγενές αλλά και φτηνό, είναι οι δικαιολογίες! Π.χ.             "ξέχασα έχω πρωινό με τη μαμά μου".
Γι’ αυτό, πριν το το one-night stand, καλό θα ήταν να  είμαστε αρκετά νηφάλιες (καλό θα ήταν και το one-night stand μας να το αξιολογήσουμε αν φαίνεται να είναι αρκετά νηφάλιο επίσης) για να μπορέσουμε να πάρουμε λογικές αποφάσεις. Εάν το one-night stand  ή εμείς, χρειαζόμαστε π.χ. νερό και ασπιρίνη, από σεβασμό στον εαυτό μας αλλά και στο one-night stand, αφήστε το να φύγει.  Όπως από σεβασμό και πάλι, στον εαυτό μας αλλά και στο one-night stand καλό θα ήταν να μην αφήσουμε κάποιον ή και κάποια με την υπόσχεση ότι θα επικοινωνήσουμε ξανά μαζί τους, αν δεν έχουμε σκοπό να τους ξαναδούμε. Οι υποσχέσεις δεν είναι πράξεις!

Ασφάλεια! Η προφύλαξη είναι MUST! Και αν έχει και το προφυλακτικό του … είναι σωστός. Αν ξεχάστηκε, (διακριτικά) να σταματήσει και να πάει να πάρει ένα.  πριν από το κεφάλι σας στο σπίτι... Διαφορετικά, adios! Καλύτερα να είμαστε ασφαλές. Καλύτερο είναι αυτό το σενάριο παρά να ασχολούμαστε μετά με Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα ή και μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη.
Χρειάζεται επίσης να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το πού και σε ποιον δίνουμε τη διεύθυνσή μας, που μας καλούν και πού θα πάμε, ειδικά με κάποιον που δεν γνωρίζουμε καλά. Επιπρόσθετα καλό θα ήταν να λάβουμε  μέτρα για να εξασφαλίσουμε όχι μόνο τη σωματική μας ασφάλεια αλλά και την συναισθηματική μας ασφάλεια. Αν ο σεβασμός έχει πετάξει έξω από το παράθυρο ξεχάστε το! Αν δεν μας μιλάει ευγενικά ή/και δεν σέβεται τα όρια μας, τότε... Μακριά και αγαπημένοι!

Επικοινωνία! Τα one-night stand μπορούν να είναι μια μεγάλη εμπειρία για σεξουαλικό πειραματισμό, αλλά μόνο σε όσους βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή,  στην ίδια σελίδα για το τι πρόκειται να συμβεί. Χρειάζεται θάρρος να μπορούμε να είμαστε γενναίοι στην κρεβατοκάμαρα! Χρειάζεται να δώσουμε  έμφαση στην επικοινωνία για τι θέλουμε. Μπορούμε να  εξετάσουμε το ενδεχόμενο φαντασιώσεων μας σας, αλλά κατά τη διάρκεια της επαφής ΔΕΝ κάνουμε και δεν επιβάλουμε το οτιδήποτε δεν έχει συμφωνηθεί από πριν.
ΟΧΙ! Αυτονόητο! Το ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ! Οι απελπισμένοι, ενοχλητικοί(ες) και ασεβής … !
Κανείς δεν φταίει! Τίποτα και κανείς δεν φταίει για την δική μας απόφαση. Ούτε το αλκοόλ ούτε το one-night stand μας. Έχουμε εμείς την ευθύνη των πράξεων και αποφάσεων μας για αυτό που επιλέγουμε να κάνουμε, είτε αυτό που κάνουμε είναι κοινωνικά αποδεχτό ή/και όχι. Με το να κατηγορούμε το αλκοόλ ή το one-night stand δημιουργούμαι έδαφος για συναισθήματα ντροπής. Χρόνια αργότερα, όταν  σκεφτόμαστε εκείνο το βράδυ… θα εξακολουθεί να μας προκαλεί ντροπή, αλλά όχι εξαιτίας του τι κάναμε αλλά γιατί δεν αφεθήκαμε στο να μας ανήκουν οι στιγμές που επιλέξαμε να ζήσουμε.

Ο επίλογος!
Χαλαρώνουμε! Τα  one-night stand πραγματικά μπορεί να είναι μόνο για διασκέδαση και μπορούν να διαρκέσουν μόνο για το χρονικό διάστημα που μας ενδιαφέρει το άτομο. Αν αυτό αισθανόμαστε σε αυτό το χρονικό σημείο, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ασκήσουμε πιέσεις στον εαυτό μας για δέσμευση. Στο κάτω κάτω της γραφής, δέσμευση από εμάς θα έχει μόνο αυτός για τον οποίο πραγματικά νοιαζόμαστε.

Check in! Ψάξτε το! Για ποίους λόγους θέλουμε να έχουμε one-night stand. Είναι " καλός ο λόγος "ή" κακός ; ". Για παράδειγμα, αν η επιλογή μας για  one-night stand βασίζετε στη χαμηλή μας αυτοεκτίμηση και ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο και άτομο θα νοιώσουμε καλύτερα, τότε έχουμε κάνει λάθος επιλογή βασισμένη σε ένα πολύ κακό λόγο.
Διαίσθησή! Ακολουθήστε την! Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το  one-night stand και μπορούμε να αλλάξουμε γνώμη. Επίσης, η νύχτα ΔΕΝ σημαίνει πρωινή επανάληψη αν και εφόσον δεν γουστάρουμε! Καμία απολογία δεν χρειάζεται. Αν όμως γουστάρουμε ας βουρτσίσουμε και τα δόντια μας πρώτα!  Όπως έχουμε ξανακούσει, το καλοκαίρι μοιάζει με one-night stand. Είναι ζεστό, διασκεδαστικό,  συναρπαστικό, και όπως μας έρχεται, φεύγει. Προστατεύουμε τη ψυχούλα μας και μετά We Go for It!

Χριστίνα Φ. Σορόκου
Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Ανθρωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
ΜΑ Practioner στις Διατροφικές Διαταραχές
Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ψυχομετρικής
https://www.facebook.com/CenterOfPsychotherapyAndPsychometrics
http://www.cyprus-online.org/Nicosia/Psychologists/Nicosia_Psychologists.php
http://www.cyprus-online.org/Psychologists/
Τηλ. 22458750, 99532393

Πηγή: ilovestyle.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <-----

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου