Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Σύσκεψη κορυφής για την Ουκρανία -Μέρκελ, Ολάντ, Πούτιν και Ποροσένκο στο τηλέφωνο για την εκεχειρία

Σύσκεψη κορυφής για την Ουκρανία -Μέρκελ, Ολάντ, Πούτιν και Ποροσένκο στο τηλέφω
Μία ημέρα έπειτα από την απελευθέρωση δεύτερης ομάδας παρατηρητών του ΟΑΣΕ από αυτονομιστές αντάρτες στην Ουκρανία, η εκεχειρία στη χώρα θα αποτελέσει αντικείμενο τηλεφωνικής σύσκεψης κορυφής, Η Ανγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πέτρο Ποροσένκο θα συνομιλήσουν με στόχο την εδραίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Οι τέσσερις παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη της ομάδας που έχει την έδρα της στο Λουχάνσκ, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κρατήθηκαν για έναν μήνα, ανέφερε η αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία στη σελίδα της στο Facebook. Μια κίνηση που ενδέχεται να εδραιώσει την εύθραυστη εκεχειρία την οποία το Κίεβο παρέτεινε την Παρασκευή κατά τρεις ημέρες.

Πρόκειται για μία Γερμανίδα, έναν Ολλανδό, έναν Ρώσο και έναν Ισπανό, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Ντόνετσκ κουρασμένοι, αλλά ανακουφισμένοι. «Θεωρούμε ότι εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Μποροντάι.

Πάντως, παρά τις προσπάθειες για εκεχειρία, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε το θάνατο τριών στρατιωτών το Σάββατο, σε επίθεση εναντίον ουκρανικών θέσεων κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ, προπύργιο των ανταρτών.

Χωρίς να αναφερθεί σε νέες απώλειες ζωών ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Μιχάιλο Κόβαλ ανέβασε τους τόνους: «Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αξίζει περισσότερο μια κακή ειρήνη από έναν καλό πόλεμο (…) Αν δεν υπάρξει ειρηνική λύση, θα καταστρέψουμε τους αντάρτες που αρνούνται να καταθέσουν τα όπλα», απείλησε.

Από την πλευρά τους Ρώσοι συνοριοφύλακες στην περιοχή του Ροστόφ επί του Ντον, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι ένα συνοριακό φυλάκιο και χωριά σε ρωσικό έδαφος επλήγησαν από τρεις όλμους που έριξε ο ουκρανικός στρατός, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές ένα κτίριο του τελωνείου.

Πηγή: www.iefimerida.gr

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <-----

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου