Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Σαν σήμερα 29/6: Ποια είναι τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα;

Σαν σήμερα 29/6: Ποια είναι τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα;;;Σαν σήμερα...


1864: Στον Καναδά, 99 άτομα χάνουν τη ζωή τους στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα, που συνέβη ποτέ στη χώρα.

1911: Γεννιέται ο Μπέρναρντ Χέρμαν, αμερικανός συνθέτης. Έγινε γνωστός από τη μουσική που έγραψε για τις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκο

1931: Μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης Εθνική Ένωσις Ελλάς βάζουν φωτιά στον συνοικισμό Κάμπελ της Θεσσαλονίκης και βιαιοπραγούν κατά των φτωχών Εβραίων κατοίκων του. Τα επεισόδια υποδαυλίζει με σειρά άρθρων της η φιλοβενιζελική εφημερίδα Μακεδονία.

1951: Πεθαίνει ο κορυφαίος ηθοποιός του δραματικού θεάτρου, Αιμίλιος Βεάκης.

1956: Παντρεύονται η ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε και ο θεατρικός συγγραφέας Άρθουρ Μίλερ. Ο γάμος τους θα κρατήσει πέντε χρόνια.

1963: Το πρώτο τραγούδι των Μπιτλς "From me to you" κατακτά την κορυφή του βρετανικού τσαρτ.

1979: Η ελληνική Βουλή επικυρώνει πανηγυρικά την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ.

1981: Γεννιέται ο Ισπανός οδηγός της Φόρμουλα 1, Φερνάντο Αλόνσο.

2002: Από έκρηξη που σημειώνεται στα εκδοτήρια της Hellas Flying Dolphins στον Πειραιά τραυματίζεται ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος στη συνέχεια θα ομολογήσει τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη». Αρχή εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης, που δρούσε στην Ελλάδα επί 27 χρόνια.

2003: Πεθαίνει, σε ηλικία 96 ετών, η Αμερικανίδα ηθοποιός Κάθριν Χέμπορν.

2004: Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο διορίζεται ομόφωνα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τους 25 ηγέτες της Ε.Ε.

2009: Αεροσκάφος των αερογραμμών της Υεμένης συντρίβεται στον Ινδικό Ωκεανό και από τους 153 επιβάτες επιζεί μόνο η μαθήτρια Μπαχία Μπακάρι.

athensmagazine.gr

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <-----

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου