Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Αλλαγή φρουράς στο τεχνικό επιτελείο

Η χειρότερη περίοδος στη σύγχρονη ιστορία της Ανόρθωσης ολοκληρώθηκε και μοιραία πήρε μαζί της προπονητές, βοηθούς, μέλη του τεχνικού τιμ και φυσικά ποδοσφαιριστές. 

Η «Κυρία» αλλάζει ολοκληρωτικά προφίλ μετά από μια ντροπιαστική χρονιά, η οποία αποτελεί το αποκορύφωμα μιας αποτυχημένης εξαετίας μακριά από τίτλους και με εφιαλτικές στιγμές στην Ευρώπη.

Οι ευθύνες για το κατάντημα της Ανόρθωσης τα τελευταία χρόνια βαραίνουν πολλούς και σαφώς δεν περιορίζονται μόνο εντός αποδυτηρίων. Έντεκα προπονητές και περισσότεροι από εκατό ποδοσφαιριστές (έγιναν 89 μεταγραφές) από το καλοκαίρι του 2009 και όχι μόνο δεν μπόρεσαν να καταγράψουν επιτυχία, αλλά δυσφήμισαν την ομάδα της Αμμοχώστου στην Ευρώπη επανειλημμένα. Σ’ άλλη μια μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, η Ανόρθωση θα ακολουθήσει την αποτυχημένη συνταγή των τελευταίων χρόνων του ράβε-ξήλωνε, με μαζικές αποχωρήσεις παικτών και πολυάριθμες μεταγραφικές προσθήκες.

Αυτή τη φορά κάτι τέτοιο ήταν επιβεβλημένο, ενώ η διαφορά έγκειται στην πλήρη αναδιοργάνωση της δομής λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η διοίκηση Χρίστου Πουλλαΐδη, έμαθε το μάθημά της και αντιλήφθηκε ότι η κάθε ποδοσφαιρική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της διαχειρίζεται από επαγγελματίες, έτσι προσέλαβε τεχνικό διευθυντή, πλαισιώνοντάς τον με άτομα της δικής της εμπιστοσύνης σε καίρια πόστα.

Ο απόλυτος άρχονταςΣτα χέρια ή καλύτερα στο… μυαλό του Τεντ Φαν Λέουβεν βρίσκεται η τύχη της Ανόρθωσης. Για την επιτυχία ή την αποτυχία της «Κυρίας» στο προσεχές μέλλον σημαντικότατο ρόλο θα παίξει η ικανότητα του Ολλανδού τεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα έχει πλήρως την ευθύνη για κάθε τι που αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο ίδιος έκανε την επιλογή προπονητή με τον οποίο θα συνεργάζεται επί καθημερινής βάσεως, ενώ είναι ο απόλυτος άρχοντας στα θέματα προγραμματισμού και προετοιμασίας. Παρακολούθησε από κοντά αγωνιζόμενη τρεις φορές την «Κυρία», ενώ διαμόρφωσε ολοκληρωτική εικόνα του ρόστερ παρακολουθώντας DVD τόσο της φετινής σεζόν όσο και της περσινής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πήρε τις αποφάσεις για το μέλλον κάθε ποδοσφαιριστή στην ομάδα και άρχισε το ψάξιμο στο μεταγραφικό παζάρι για ενίσχυση.

Πάους ο δωδέκατοςΈξι χρόνια, δώδεκα προπονητές. Σε κάθε αγωνιστική περίοδο για την Ανόρθωση μοιάζει επιβεβλημένη η αλλαγή προπονητή. Κανένας τεχνικός από το 2009 και έπειτα δεν ανέλαβε από το καλοκαίρι την ομάδα και να ολοκληρώσει στο πόστο του την αγωνιστική περίοδο, γεγονός που από μόνο του δίνει επιπλέον κίνητρο στο νέο αφεντικό του κυανόλευκου πάγκου. Ο Αντρέ Πάους αναλαμβάνει την «Κυρία» με ζητούμενο να παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα σέβεται την ιστορία του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού σωματείου στην Κύπρο. Θα έχει δύσκολο εγχείρημα, αφού θα διαχειριστεί ένα μείγμα αρκετών μεταγραφών, με νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Δεν θα έχει την πίεση του πρωταθλητισμού από την πρώτη χρονιά και θα κριθεί ως επιτυχημένος αν καταφέρει να γεμίσει το «Αντώνης Παπαδόπουλος» από κόσμο της Ανόρθωσης. Ο Ολλανδός προπονητής που δούλεψε στις ακαδημίες της Φίτεσε, πήρε τα πρώτα παράσημα κερδίζοντας αήττητος το πρωτάθλημα Μάλτας με τη Βαλέτα και η πορεία του στην Ανόρθωση κρίνεται καταλυτική για την επαγγελματική του καριέρα.

Επιστροφή ΣίμουΔουλεύοντας στο πλευρό του Ρόνι Λέβι την περσινή περίοδο ο Σίμος Ταραπουλούζης άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για τον επαγγελματισμό και την εργατικότητά του. Πετυχημένη κρίνεται απ’ όλους στον Απόλλωνα η δουλειά που διετέλεσε φέτος στο πλευρό του Χριστάκη Χριστοφόρου και στην Ανόρθωση με το που αποχώρησε από τη λεμεσιανή ομάδα έσπευσαν να τον επανεντάξουν στο δυναμικό τους. Γνωρίζει πολλά για το κυπριακό ποδόσφαιρο και θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στο τεχνικό επιτελείο της «Κυρίας».

Φέρνει ταλέντα ο ΧάρηςΗ παλιά δόξα της Ανόρθωσης, Χάρης Χαραλάμπους, ο οποίος διέπρεπε αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ-χαφ επί εποχής Ντούσαν Μιτόσεβιτς, ανέλαβε πόστο ως σκάουτερ της ομάδας. Θα έχει ως προτεραιότητα την κυπριακή αγορά (σ.σ. ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα), ενώ θα κάνει συχνά-πυκνά ταξίδια στο εξωτερικό για να παρακολουθεί παίκτες που του υποδεικνύονται από τον τεχνικό διευθυντή της «Κυρίας».

Ψάχνει τον συνδετικό «κρίκο»Τον άνθρωπο που θα αναλάβει καθήκοντα «επιτηρητή» και θα έχει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ ποδοσφαιρικού τμήματος και διοίκησης, ψάχνει το συμβούλιο. Το συγκεκριμένο πόστο θα καλυφτεί από πρόσωπο ευρείας αποδοχής και εμπιστοσύνης. Σχεδόν καθημερινά θα δίνει το παρών του στις προπονήσεις και θα βρίσκεται στο πλευρό της τεχνικής ηγεσίας και των παικτών λύνοντας οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάζονται. Κατά τη φετινή χρονιά, η απουσία της διοίκησης από το προπονητικό κέντρο «Αντώνης Καρράς» ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής.

Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης. Ο Νίκος Νικολάου δεν αποδέχτηκε την πρόταση της διοίκησης, η οποία θα στραφεί σε άλλες λύσεις. Ύστερα από έντεκα χρόνια προσφοράς στο πόστο του υπεύθυνου ποδοσφαιρικού τμήματος έφτασε το τέλος εποχής για τον Ιούλιο Κονναρή, το πόστο του οποίου θα καλυφθεί από τον Αλέξη Κοκκινή, ο οποίος εδώ και καιρό ανήκει στο υπαλληλικό προσωπικό της Ανόρθωσης.


Source : www.24sports.com/cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου