Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

EUROPA LEAGUE - Για μία θέση στα ημιτελικά

Δύο στροφές (προημιτελικά και ημιτελικά) έχουν απομείνει για το τέλος της διαδρομής στο Europa League και τον τελικό της 14ης Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Τορίνο.



Από τις οχτώ ομάδες που έμειναν στη διοργάνωση, άλλες έχουν περισσότερες και άλλες λιγότερες πιθανότητες για να φτάσουν στον… προορισμό και να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η οικοδέσποινα Γιουβέντους, που είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και θέλει να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης, καλείται στην προημιτελική φάση να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λιόν. Παρότι οι δύο ομάδες έχουν πολύ μεγάλη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι η πρώτη φορά που τίθενται αντιμέτωπες. Στο πρώτο παιχνίδι στο Ζερλάν, τα προβλήματα τους είναι πολλά. Η Ολιμπίκ θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Μπίσεβατς, Νταμπό, Φοφανά, Γκουρκίφ, Γκρενιέ, Λόπες και Ουμτιτί, ενώ οι «μπιανκονέρι» δεν υπολογίζουν στον τιμωρημένο Βιδάλ και στους τραυματίες Πέπε και Πελούσο.

Στο Οπόρτο, η Πόρτο υποδέχεται τη Σεβίλλη, ελπίζοντας να πετύχει ό,τι και το 2011, όταν την απέκλεισε στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Οι «δράκοι», που άφησαν εκτός συνέχειας τη Νάπολι, μετρούν επτά προκρίσεις και πέντε αποκλεισμούς σε νοκ άουτ παιχνίδια με ισπανικές ομάδες, ενώ η ομάδα της Ανδαλουσίας, που απέκλεισε στα πέναλτι τη Μπέτις, μετράει δύο προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς με αντιπάλους από την Πορτογαλία. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους. Νοκ άουτ έχουν τεθεί οι Φάτζιο και Μ’ Μπιά λόγω τιμωρίας, τραυματίες είναι οι Καρίσο και Κριστοφόρο, ενώ αμφίβολος είναι ο Φιγκουέιρας.

Το… τρένο της Μπενφίκα δείχνει ασταμάτητο. Οι «αετοί» έχουν εξαιρετική παρουσία, ελπίζοντας ότι φέτος θα πάρουν αυτό που αξίζουν και δεν θα πάθουν το περυσινό κάζο, όταν έχασαν τους τρεις τίτλους που διεκδίκησαν. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό για το Champions League στις αρχές Δεκεμβρίου, η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους μετράει 25 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μια ακόμη ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Απέναντι στην Αλκμάαρ, την οποία αντιμετωπίζει για πρώτη φορά, είναι το φαβορί και θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο από το πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Πέρες, ενώ αμφίβολοι είναι οι Καβαγιέρο και Αρτούρ. Η ΑΖ, παρά το… νεαρό της ηλικίας, έχει πραγματοποιήσει μια σταθερή πορεία και δεν έφτασε τυχαία στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μοναδική απουσία είναι αυτή του Βούιτενς λόγω τιμωρίας.

Παιχνίδι απουσιών θα είναι, τέλος, αυτό ανάμεσα στη Βασιλεία και τη Βαλένθια στην Ελβετία. Οι δύο ομάδες έχουν αγωνιστικά προβλήματα και δεν αποκλείεται αυτό να παίξει ρόλο στο αποτέλεσμα. Τα περισσότερα είναι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα παραταχθούν χωρίς τους τιμωρημένους Σίο και Σούτσι, τραυματίες είναι οι Αντίλι, Ιβάνοφ, Στρέλερ και αμφίβολοι οι Αγέτι, Σαφάρι και Βόζερ. Νοκ άουτ για τους φιλοξενούμενους είναι ο Φουέγκο λόγω τιμωρίας και οι Ντιέγκο Άλβες, Ρικάρντο Κόστα και Βίκτορ Ρουίς, λόγω τραυματισμών. Στο παρελθόν, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες μια φορά (σεζόν 2002-03) στη φάση των ομίλων του Champions League. Η Βαλένθια νίκησε 6-2 εντός έδρας και απέσπασε ισοπαλία 2-2 εκτός. Άξιο αναφοράς επίσης ότι οι Ελβετοί στις τρεις φορές που έπαιξαν σε νοκ άουτ με ισπανικές ομάδες, μέτρησαν ισάριθμους αποκλεισμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (22:05)

Αλκμάαρ-Μπενφίκα
Λιόν-Γιουβέντους
Βασιλεία-Βαλένθια
Πόρτο-Σεβίλλη

** Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου


Source : www.24sports.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου