Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο Χριστόφορος Φωκαΐδης νέος Υπουργός Άμυνας

Τον διορισμό του Χριστόφορου Φωκαΐδη ως νέου Υπουργού Άμυνας αποφάσισε ο αποφάσισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 Ο διορισμός ανακίνώθηκε επίσημα από το Προεδρικό πριν από λίγο
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο βουλευτής Αμμοχώστου του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Γιώργος Γεωργίου είναι ο επικρατέστερος για την θέση του Υπουργού Άμυνας.

Όλες οι πληροφορίες που έχει η «Κ» για το συγκεκριμένο θέμα συγκλίνουν ότι ο ΠτΔ παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει τελείως τα χαρτιά του φαίνεται να έχει καταλήξει στον Αμμοχωστιανό Βουλευτή ως το πρόσωπο στο οποίο θα αναθέσει το Υπουργείο Άμυνας.

Στην επιλογή Γεωργίου σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ρόλο έχει διαδραματίσει η θετική στάση της ηγεσίας της Πινδάρου ενώ σοβαρά έχει ληφθεί το καλό όνομα που έχει ο κ. Γεωργίου στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες που φέρουν τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου να εγκαταλείπει τα βουλευτικά έδρανα είναι έντονες για τον ίδιο Υπουργικό θώκο έντονα είχε ακουστεί και το όνομα του Χριστόφορου Φωκαΐδη πρώτου επιλαχόντα βουλευτή στην Αμμόχωστο.
Ωστόσο οι πληροφορίες της «Κ» θέλουν τον Νίκο Αναστασιάδη μετά από αρκετή περίσκεψη να έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά του κ. Γεωργίου.

Την άλλη εβδομάδα ο διορισμός
Η ερχόμενη εβδομάδα λένε οι πληροφορίες μας θα είναι καθοριστική όχι μόνο για το Υπουργείο Άμυνας αλλά και για το θέμα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Όλα δείχνουν ότι ο διορισμός του νέου ΥΠΑΜ θα γίνει ταυτόχρονα με αυτόν του εκπροσώπου της κυβέρνησης ένεκα της παραίτησης που θα υποβάλει ο Χρίστος Στυλιανίδης ο οποίος είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Συναγερμού για τις ευρωεκλογές.

Ως επικρατέστερη ημερομηνία διορισμού των δυο νέων κυβερνητικών στελεχών φέρεται να είναι η 14η Απριλίου.

Φαβορί για κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης από τους στενότερους συνεργάτες του Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος παράλληλα φαίνεται ότι θα διατηρήσει και την θέση του διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας.

Η υπουργοποίηση Γεωργίου επιφέρει αλλαγές στα Συναγερμικά βουλευτικά έδρανα
Αν τελικά οι πληροφορίες επαληθευτούν και ο Γιώργος Γεωργίου εισέλθει στο κυβερνητικό σχήμα την θέση του στην Βουλή θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο του Συναγερμού στην Αμμόχωστο Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Ωστόσο ανακατατάξεις με επίκεντρο πάντα την Αμμόχωστο πιθανόν να προκύψουν και σε πιθανή εκλογή του Λευτέρη Χριστοφόρου στο ευρωκοινοβούλιο.

Σε μια τέτοια περίπτωση στην Βουλή θα εισέλθει και ο Ευγένιος Χαμπουλάς δεύτερος επιλαχών στο Συναγερμικό ψηφοδέλτιο και με δυνατά ερείσματα σε Προεδρικό και Πινδάρου.

Source : www.kathimerini.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου