Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΑΕΛ - Ματς «φωτιά»… και πονηρό

Εντάξει δεν χρειάζεται να αναλύσεις και να εξηγήσεις πόσο σημαντικά είναι τα παιγνίδια κόντρα στο συμπολίτη. 

Επειδή ακριβώς πρόκειται για ντέρμπι η ετικέτα του φαβορί, πάει στον κάδο των αχρήστων και απλά παρακολουθείς το παιγνίδι για να δει την κατάληξη του. Η ιστορία μέσα από τα παιγνίδια των δύο ομάδων έχει πολλάκις αποδείξει ότι τα δεδομένα ή οι ισορροπίες πριν από τα ματς μεταβάλλονται εντός του αγωνιστικού χώρου, μέσα δηλαδή από τις μάχες που γίνονται μεταξύ των παικτών.


Για τον συγκεκριμένο αγώνα του Σαββάτου, φαίνεται ότι η ΑΕΛ έχει το πάνω χέρι. Είναι ομάδα πιο ξεκούραστη, είναι ομάδα που έχει περισσότερες δυνάμεις, αποδίδει καλύτερα από τον Απόλλωνα και στο κάτω, κάτω είναι η ομάδα που έχει το κίνητρο. Το τελευταίο μάλιστα δεδομένο είναι αυτό που δίνει στους Λέοντες ένα προβάδισμα τουλάχιστον στην θεωρία του pre game.


Επειδή ακριβώς μιλάμε για ποδόσφαιρο, τα πιο πάνω δεδομένα άνετα ανατρέπονται κατά την διάρκεια του ματς. Ο Απόλλωνας ναι μεν έχει απουσίες και μάλιστα σημαντικές (βλέπε Γκουγιόν, Καρυπίδης), ναι μεν δείχνει σημάδια κούρασης, ενδεχομένως να μην έχει και μεγάλο κίνητρο σε σχέση με την ΑΕΛ, δεν παύει όμως να είναι ένας μεγάλος αντίπαλος που γνωρίζει πώς να «κλέβει» τα παιγνίδια. Ίσως μάλιστα ο Χριστάκης Χριστοφόρου να κατεβάσει μια ενδεκάδα που θα προφυλάσσει τους παίκτες του ενόψει του επαναληπτικού με τον Ερμή. Ποιος όμως απορρίπτει το ενδεχόμενο ότι οι παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν δεν θα θελήσουν να αποδείξουν ότι λανθασμένα δεν βρίσκονται στις πρώτες επιλογές του προπονητή του;


Φυσικά όλα αυτά αφορούν την ομάδα της ΑΕΛ και πολύ περισσότερο τον προπονητή της. Ο Ιβάιλο Πέτεφ είδε χθες το ματς με τον Ερμή και σίγουρα κράτησε τις σημειώσεις του. Είναι αλήθεια πάντως ότι ο Βούλγαρος ξέρει απ’ έξω και νεκατωτά τον Απόλλωνα καθώς από την πρώτη στιγμή που πάτησε Κύπρο θέλησε να μάθει ποιος είναι ο μεγάλος αντίπαλος της ομάδας που θα εργαστεί.


Τώρα όσον αφορά την ενδεκάδα, δεν προβλέπονται και πολλές αλλαγές. Ερωτηματικό σίγουρα παραμένει η αριστερή μεριά αλλά και το κέντρο της άμυνας. Μάλλον για τα στόπερ θα χρησιμοποιηθεί ο Ντεντέ, αντί του Κρίστη ή του Πότοκαρ. Από κει και πέρα όσον αφορά την αριστερή μεριά, παίζεται μια θέση μεταξύ του Εντμάρ και του Καρλίτος για τα μετόπισθεν. 

Ανάλογα της απόφασης του, παίζεται επίσης και μια θέση στη θέση του αριστερού εξτρέμ με τον Οριόλ πάντως να μοιάζει το απόλυτο φαβορί. Άλλωστε ο Ισπανός στον τελευταίο αγώνα με τον Απόλλωνα για το δεύτερο γύρο ήταν ο άνθρωπος που ταλαιπώρησε όσο κανείς άλλος την άμυνα του αντιπάλου. Για τη θέση του αριστερού μπακ, η λογική λόγω του ότι είναι ντέρμπι λέει Καρλίτος… ο Πέτεφ; Ξέρει.

Source : www.24sports.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου