Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ακρωτηριασμός στρατιώτη από έκρηξη χειροβομβίδας

Έκρηξη χειροβομβίδας σήμερα στο πεδίο βολής Ασγάτας, προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός στρατιώτη και ενός στελέχους της Εθνικής Φρουράς. 

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, ο στρατιώτης υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού από τον καρπό, ενώ φέρει και τραύματα από θραύσματα στο πρόσωπο, τον κορμό και την κοιλιακή χώρα. Aυτή την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο για τα τραύματα στην κοιλιά, ενώ αργότερα θα διενεργηθεί επέμβαση στο χέρι του. Η κατάστασή του σύμφωνα με τους ιατρούς είναι σοβαρή, αλλά η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο δεύτερος τραυματίας φέρει μάλλον επιφανειακά τραύματα από θραύσματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Στο νοσοκομείο έσπευσε ο υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο διοικητής και ο υποδιοικητής του Ναυτικού, καθώς ο στρατιώτης υπάγεται στη Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών. Ταυτόχρονα έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των τραυματιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης ήταν ο τελευταίος εκπαιδευόμενος που έριξε χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη κάτω από συνθήκες που διερευνώνται.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας
«Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι, κατά την προγραμματισμένη βολή χειροβομβίδας στο πεδίο βολής Ασγάτας, τραυματίστηκαν δυο άτομα, ένας οπλίτης και ένα στέλεχος της Εθνικής Φρουράς, οι οποία διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
Τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.

Περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν στη συνέχεια».
Ο Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας, Σωκράτης Χάσικος, ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στη Βουλή και τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, από την οποία αποχώρησε εσπευσμένα.

Είπε πως ήδη άρχισε η διερεύνηση του ατυχήματος, ενώ τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η περίθαλψη των τραυματιών και η υγεία τους. 

- Source : http://www.philenews.com


---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου