Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Αναπνέει αέρα κορυφής

Σε ένα «φλεγόμενο» ΓΣΠ που θύμιζε εποχές Champions League ο ΑΠΟΕΛ πήρε μια επιβλητική νίκη με 3-0 απέναντι στην ΑΕΛ και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

 Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη από τον αντίπαλο τους και βγάζοντας αρκετό πάθος στο παιχνίδι τους κατάφεραν και πήραν το ζητούμενο. Η ομάδα της Λευκωσίας είναι στην 1η θέση αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ της παιχνίδια με την ομάδα της Λεμεσού.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» συνεχίζουν να έχουν τη τύχη στα χέρια τους έχοντας όμως αποκτήσει τώρα μια τεράστια δυναμική. Η συνεχόμενη αντεπίθεση των τελευταίων τεσσάρων μηνών απέφερε καρπούς όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Απομένουν άλλοι πέντε τελικοί και ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να παρουσιαστεί με την ίδια σοβαρότητα για να καταφέρει να πετύχει το τελικό του στόχο.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικός αφού κατάφερε να πετύχει 3 γκολ σε πέντε τελικές προσπάθειες. Αυτή δεν ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση των «γαλαζοκιτρίνων» αφού η ΑΕΛ θα μπορούσε να σκοράρει σε αρκετές περιπτώσεις στο 1ο ημίχρονο. Υπήρξαν αρκετά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας της Λευκωσίας. Η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη ειδικά από τη δεξιά πλευρά με τους Μοντέιρο και Αϊρόσα να δημιουργούν αρκετά ρήγματα στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΑΠΟΕΛ.

Στα θετικά για την ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι ότι δεν φάνηκαν καθόλου οι απουσίες των Βινίσιους και Αντωνιάδη. Ειδικά ο πρώτος αντικαταστάθηκε επάξια από το Τιάγκο Γκόμες ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ο Πορτογάλος βοήθησε τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και στο δημιουργικό δείχνοντας αρκετές ποδοσφαιρικές αρετές. Μαζί με το Μοράις «έχτισαν» ένα αδιαπέραστο τείχος στο χώρο του κέντρου.

Από τους κορυφαίους ήταν και ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ο οποίος ήταν αρκετά μαχητικός, έδωσε αρκετές βοήθειες στο Μάριο Σέρτζιο έχοντας πολύ γρήγορες επιστροφές. Ο Μαντούκα μπορεί να μην έκανε το παιχνίδι της ζωής του όμως έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για αυτή τη μεγάλη νίκη. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε το 13ο του φετινό γκολ που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο. Όλοι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ βρέθηκαν σε καλή μέρα και με την ένθερμη συμπαράσταση του κόσμου κατάφεραν και πέτυχαν το στόχο τους.

Ο Γιώργος Δώνης άρχισε ήδη την επιχείρηση προσγείωσης των παικτών του αφού τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Ακολουθεί ο αγώνας με τον Ερμή στο ΓΣΠ το ερχόμενο Σάββατο (26/4) και οι «γαλαζοκίτρινοι» θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι λόγω καρτών Ολιβέιρα και Πιπίνης ενώ αντίθετα επιστρέφουν οι Βινσίους και Αντωνιάδης οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους.

Source : www.kathimerini.com.cy


---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου