Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Κασουλίδης: Χωρίς περιθώρια προόδου οι θέσεις των Τ/κ

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνάντηση των ηγετών των δύο πλευρών με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, όπως ζητά ο Ντερβίς Ερογλου.

Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα μπορεί να γίνει όταν υπάρχει κάτι σημαντικό που να οδηγεί στην τελική επίλυση ή την επικύρωση κάποιων θεμάτων επί των οποίων υπάρχει συναντίληψη ή ακτίνα συμφωνίας.

Διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι η δήλωση Ερογλου γίνεται για το θεαθείναι.

Πρόκειται, είπε, για κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της τουρκικής πλευράς να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας, και ότι βρισκόμαστε στο παρα πέντε της επίτευξης προόδου. Αυτό, πρόσθεσε, είναι εντελώς αντίθετο με τις θέσεις που καταθέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια για επίτευξη προόδου.
Δεν θέλω, είπε ο κύριος Κασουλίδης, να επιρρίψω ευθύνη σε κανένα. Ολοι γνωρίζουν τι συζητείται στο τραπέζι και ποιό είναι λογικό και ποιό είναι παράλογο.

Προβληματισμός κυβέρνησης για το περιουσιακό
Η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα που δημιουργείται με τις μεθοδεύσεις του κατοχικού καθεστώτος για το περιουσιακό, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Συγκεκριμένα το κατοχικό καθεστώς τροποποιεί τους κανονισμούς λειτουργίας της λεγόμενης επιτροπής ακίνητης περιουσίας, ώστε να μπορούν να προσφεύγουν σε αυτήν και Τουρκοκύπριοι, για να ανταλλάξουν περιουσίες τους στην ελεύθερη Κύπρο, με περιουσίες στην κατεχόμενη. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής ενημέρωση και πρόσθεσε ότι το θέμα θα μελετηθεί.


Οι επιπτώσεις για κυρώσεις στη Ρωσία είναι πιο βαριές σε χώρες της Μεσογείου
Την αντίθεσή τους στο πάγωμα του διαλόγου για ελευθεροποίηση της θεώρησης διαβατηρίων των ρώσων πολιτών όταν επισκέπτονται την Ευρώπη, διατύπωσαν ομόφωνα οι επτά υπουργοί των μεσογειακών χωρών.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης η θέση αυτή διατυπώθηκε στη σύνοδο της ομάδας των μεσογειακών χωρών, στην οποία εξετάστηκαν και οι επιπτώσεις από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Οι επιπτώσεις αυτές, είπε, είναι πολλές φορές πολύ πιο βαριές σε χώρες της Μεσογείου, όπως για παράδειγμα στον τομέα του τουρισμού.

Δεν μπορεί, είπε, κάθε φορά που προκύπτει κάτι να παγώνουμε το διάλογο και να πλήττονται τουριστικά οι μεσογειακές χώρες. Αυτό πρόσθεσε είναι το παράπονό μας και θα το τονίσουμε στους εταίρους μας.

Source : www.kathimerini.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου