Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ...

Ληγμένα τρόφιμα και ποτά τα οποία πλασάρονταν στην αγορά με πλαστές ημερομηνιές εντόπισε η αστυνομία σε αποθήκη στη Λεμεσό.

Χωρίς να υπολογίζει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ο ιδιοκτήτης αγόραζε τα ληγμένα από υπεραγορές και περίπτερα, στη συνέχεια άλλαζε τις ημερομηνίες και τα επαναπωλούσε στην αγορά. Σε συναγερμό το υγειονομείο και η αστυνομία.

Τα χιλιάδες ληγμένα τρόφιμα, τα οποία θα κυκλοφορούσαν στα ράφια σουπερμάρκετ και περιπτέρων, με παραποιημένες ημερομηνίες λήξης, εντόπισαν σήμερα οι διωκτικές αρχές, σε οικία που χρησιμοποιείτο ως αποθήκη, στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συγκεκριμένη οικία των 700 τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως αποθήκη 51χρονου εμπόρου, ο οποίος φέρεται να εισήγαγε ή να αγόραζε σε χαμηλές τιμές προϊόντα που βρίσκονταν κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και ακολούθως, αφού διέγραφε με τη χρήση ασετόν τις ημερομηνίες, τοποθετούσε νέες ημερομηνίες λήξης με ειδικό μηχάνημα και τα προωθούσε στην αγορά.

Η αποθήκη με τα επικίνδυνα ληγμένα, εντοπίστηκε το μεσημέρι μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Αλλοδαπών Λεμεσού, μέλη της οποίας αξιοποίησαν πληροφορία για παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών. Με έκπληξη οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την οικεία στην περιοχή Πολεμιδιών στη Λεμεσού, εντόπισαν χιλιάδες ληγμένα τρόφιμα, μεταξύ των οποίων μεγάλες ποσότητες έτοιμου καφέ, ποτά ενέργειας, σοκολάτες, καραμέλες, τσίχλες, ακόμη και προφυλακτικά. Έτσι ενημερώθηκαν, μαζί με την Αστυνομία, οι υγειονομικές υπηρεσίες, η υπηρεσία ΦΠΑ και το τμήμα τελωνείου. Σε υπόγειο χώρο εντοπίστηκε και συνελήφθη παράνομος αλλοδαπός, τον οποίο εργοδοτούσε ο συγκεκριμένος έμπορας καθώς και μηχάνημα αναγραφής ημερομηνιών λήξης σε συσκευασίες προϊόντων.

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα σημεία που προμήθευε ο 51χρονος και να απομακρυνθούν από την αγορά τυχών ληγμένα προϊόντα.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες έδωσαν το απόγευμα στη δημοσιότητα τα ονόματα των προϊόντων με παραποιημένη ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας που πιθανό να διατέθηκαν στην αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές διερευνούν υπόθεση στη Λεμεσό με προϊόντα που παραλήφθηκαν από οικία/αποθήκη με παραποιημένη ημερομηνία. Ο χώρος ερευνάται από το μεσημέρι από την Αστυνομία, σε συνεργασία με τις υγειονομικές υπηρεσίες, την υπηρεσία ΦΠΑ και το τμήμα τελωνείων.
Στην ανακοίνωση των υγειονομικών υπηρεσιών αναφέρεται ότι έχουν εντοπιστεί στην αποθήκη συγκεκριμένης εταιρείας διανομής τροφίμων και ποτών, τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία δυνατόν να φέρουν παραποιημένη ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας:

1. MARESI VIENNA ICE COFFEE

Πλαστικό ποτήρι των 230 ml

Γεύσεις: Black, Cappuccino, Classic, Coffee & Milk

2. Big Shock Energy Drink - (α) Τενεκεδάκι των 250 ml

Γεύσεις: Orange και Exotic

(β) Τενεκεδάκι των 500 ml Γεύση: Orange

Η εμπλεκόμενη εταιρεία, αναφέρεται, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Επειδή υπάρχει πιθανότητα να κυκλοφορούν στην αγορά τα προαναφερόμενα προϊόντα και για καθαρά προληπτικούς λόγους, καλούνται οι καταναλωτές που πιθανό να τα έχουν στη κατοχή τους όπως αποφύγουν την κατανάλωση τους μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων συνεχίζουν τις έρευνες και με την ολοκλήρωση της διερεύνησης θα προβούν σε νέα ανακοίνωση για κατάλληλη ενημέρωση των καταναλωτών.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου