Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Αρχίζει η μεγαλύτερη εκστρατεία καθαριότητας της Κύπρου


Πρέπει να δημιουργηθεί μια περιβαλλοντική συνείδηση σε όλους τους πολίτες, ώστε η Κύπρος να είναι πάντα καθαρή, ανέφερε σήμερα η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, χαιρετίζοντας την εκστρατεία καθαριότητας που οργάνωσε το πρωί ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, στο πλαίσιο της αυριανής επίσημης έναρξης της μεγαλύτερης εκστρατείας καθαριότητας με σύνθημα "Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα".

Η Ιωάννα Παναγιώτου, αφού συνεχάρηκε το Δήμο και τους δημότες για τη συμμετοχή τους, ανέφερε πως στη φετινή δεύτερη παγκύπρια εκστρατεία καθαριότητας, που οργανώνεται σε συνεργασία με την ομάδα "Let`s Do it Cyprus", έχουν δηλώσει συμμετοχή 105 Δήμοι και κοινότητες και 9 περίπου χιλιάδες εθελοντές.

"Είναι η πιο μεγάλη περιβαλλοντική εκστρατεία που κάναμε μέχρι τώρα στην Κύπρο και ο στόχος είναι να την καθαρίσουμε και να μείνει καθαρή και την επόμενη μέρα", είπε η Επίτροπος, εκφράζοντας την ελπίδα όπως δημιουργηθεί η απαιτούμενη περιβαλλοντική συνείδηση.

Σημείωσε πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να διστάζουν να καταγγέλλουν τους ασυνείδητους που συνεχίζουν να λερώνουν το περιβάλλον.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Κυριάκος Χατζηττοφής ευχαρίστησε τους μαθητές των γυμνασίων Αγίου Αθανασίου και Λινόπετρας για την παρουσία τους στη σημερινή εκστρατεία, καθώς και τα στελέχη του Δήμου, ενώ ανέφερε πως πρέπει να σταλεί το μήνυμα προς όλους, ότι πρέπει να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό, όπως καθαρό έχουμε ή θέλουμε να έχουμε το ίδιος μας το σπίτι.

"Δυστυχώς, στην Κύπρο έχουμε αυτό το φαινόμενο, να θεωρούμε ότι το σπίτι μας, οι προσωπικοί μας χώροι ή ακόμη και το αυτοκίνητο μας πρέπει να είναι πεντακάθαρα, αλλά το τι συμβαίνει έξω από τα σπίτια μας είναι σαν να μην μας ενδιαφέρει καθόλου", ανέφερε.

Ο κ. Χατζηττοφής είπε επίσης ότι η εκστρατεία καθαριότητας για το Δήμο Αγίου Αθανασίου δεν σταματά σήμερα, αλλά συνεχίζεται μέχρι το καλοκαίρι, με καθαρισμούς οικοπέδων και περισυλλογή αχρήστων αντικειμένων, ώστε να αποφευχθούν πυρκαγιές και άλλα προβλήματα.

Πηγή: www.sigmalive.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου