Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Πυρά ΑΚΕΛ κατά ΔΗΣΥ για την πρώτη κατοικία

Τα πυρά τους αντάλλαξαν ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ, σε σχέση με το νομοσχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. 

Υπενθυμιζεται ότι παρά τις εκκλήσεις της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη η επιτροπή Νομικών αποφάσισε να προχωρήσει στην προώθηση του νόμου στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.


Για καταστροφολογία και εσχατολογία της Κυβέρνησης προκειμένου να μην ψηφιστεί ο νόμος, έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου ΚΕ του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, μιλώντας στην εκπομπή «Έχουμε θέμα» στο Ράδιο Πρώτο.

Η Κυβέρνηση, είπε, προσπαθεί να δικαιολογήσει τη στάση του ΔΗΣΥ απέναντι στη νομοθεσία, ενώ η ίδια επιχειρεί να παρουσιάσει ως συντέλεια του κόσμου τη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το ΑΚΕΛ, επεσήμανε θέλει να προστατεύσει την πρώτη κατοικία των πολιτών την ώρα που οι τράπεζες διατηρούν ψηλά δανειστικά επιτόκια. «Εμείς ήμασταν θετικοί από την αρχή για δημιουργικό διάλογο ώστε να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση που θα προστατεύει τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια κατοικίας τους ή την επαγγελματική στέγη και από την άλλη να μην πληγεί το τραπεζικό σύστημα», ανέφερε.

Η κυβέρνηση είπε, συμπεριφέρεται ανεύθυνα στο θέμα, για αυτό και το ΑΚΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία προώθησης της νομοθεσίας. Ο κ. Λουκαϊδης πρόσθεσε ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ, αφορά αποκλειστικά την αναστολή εκποίησης της πρώτης κατοικίας.

Ο ΔΗΣΥ κλείνει τις «τρύπες» του ΑΚΕΛ
Ως πυροσβέστη των πολιτικών που ακολούθησε το ΑΚΕΛ κατά τη διακυβέρνησή του, χαρακτήρισε το ΔΗΣΥ, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου. «Προσπαθούμε συνεχώς να κλείσουμε τις τρύπες που άνοιξε το ΑΚΕΛ»

Δεν είναι μόνο θέμα ενός νόμου επεσήμανε ο κ. Προδρόμου, αλλά είπε, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι ούτε και οι δανειστές μας, θέλουν θα ξεπουληθούν οι περιουσίες του λαού.

Ο ΔΗΣΥ, είπε θα διατηρήσει την σοβαρότητά του, προσθέτοντας ότι μετά από τον ένα χρόνο του κουρέματος πρέπει να ληφθεί σοβαρά η προτεραιότητα που επέδειξε η ΚΤ και δεν θα γίνει αρπάζοντας τα σπίτια των πολιτών και δεν θα γίνονται στα τυφλά οι οποιεσδήποτε εκποιήσεις.

Δεν κάνει πίσω η ΕΔΕΚ
Η ΕΔΕΚ δεν θα κάνει πίσω στο νομοσχέδιο, επεσήμανε στο Ράδιο Πρώτο, ο Πρόεδρος του κόμματος Γιαννάκης Ομήρου.

Εξήγησε ότι έχουν συμπτυχθεί οι προτάσεις ΑΚΕΛ – ΕΔΕΚ, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανησυχίες της κ. Γιωρκάτζη. Ανέφερε ότι μπορούν να υπάρξουν τροποποιήσεις που θα κατατεθούν από πλευράς ΕΔΕΚ και άλλων ενδεχομένως κομμάτων, προκειμένου να διασκευαστούν αυτές οι ανησυχίες.

«Θα πρέπει να διαφυλαχθεί η προστασία της κύριας κατοικίας από τον κίνδυνο μαζικών εκποιήσεων κάτι που θα προκαλέσει αναστάτωση και θα πλήξει τα αδύνατα στρώματα της κυπριακής κοινωνίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει η νομοθεσία», ανέφερε.


KE: Δεν πρέπει να παραγνωριστούν οι εκκλήσεις της Γιωρκάτζη
Το θέμα πρώτης κατοικίας, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, είναι εξαιρετικά σημαντικό, τόσο από άποψης δικαιοσύνης όσο και από οικονομικής άποψης.

Το νομοσχέδιο είπε, θα πρέπει να τύχει ενδελεχούς μελέτης και η παρότρυνση της κ. Γιωρκάτζη, ανέφερε, δεν μπορεί να παραγνωριστεί, αντιθέτως πρέπει να ληφθεί σοβαρά το αίτημά της.

- Source : http://www.sigmalive.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου