Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Χαρά Μητσοπούλου: Ευχαριστώ που με δίδαξες το ήθος

Τελέστηκε, δημοσία δαπάνη και σε ατμόσφαιρα βαρύτατου πένθους, η κηδεία του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου. 

Στον επικήδειό του λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε "φεύγεις από τη ζωή και αφήνεις σαν κληρονομιά το πρότυπο του πολιτικού, το υπόδειγμα ήθους, ακεραιότητας, ανθρωπιάς, του εξαίρετου συζύγου και στοργικού πατέρα, φεύγεις σαν ένας ενάρετος Χριστιανός με την καθολική αναγνώριση του συνόλου του Ελληνισμού". Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσώπησε την ελληνική Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

14:00 - Καθ’ όλη τη διάρκεια της ταφής το πλήθος χειροκροτούσε και φώναζε «Αθάνατος» και «Στο καλό Τάσο». Κατά τη διάρκεια της ταφής ρίφθηκαν αποχαιρετιστήριες βολές και εψάλη ο Ενικός Ύμνος.Ο Τάσος Μητσόπουλος ετάφη στον οικογενειακό τάφο του εκ μητρός παππού του, Ευάγγελου Μούσκου, στον οποίο είχε ταφεί και η μητέρα του.

13:39 - Αυτή την ώρα, η γη της αγαπημένης του Λάρνακας, δέχεται στα σπλάχνα της το σώμα του Τάσου Μητσόπουλου.

13:28 - Χιλιάδες κόσμου συνόδευσε αλλά και υποδέχτηκε το φέρετρο στο κοιμητήριο, όπου σε λίγο θα γίνει η ταφή. Συγκίνηση, δάκρυα στα μάτια αλλά και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τον απλό κόσμο στον αγαπητό Υπουργό.

13:09 - Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία. Το φέρετρο με τη σορό του Τάσου Μητσόπουλου εξέρχεται της εκκλησίας και οδηγείται στο κοιμητήριο όπου και θα γίνει η ταφή.

13:05: Ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου να κατατάξει τον Υπουργό Άμυνας στη χώρα των ζώντων, εκεί όπου οι δίκαιοι αναπαύονται, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καταθέτοντας εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου στεφάνι στην κηδεία του Τάσου Μητσόπουλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος στον εκλιπόντα, είπε: «Στην επίγεια πορεία σου, εκόσμησες το πρόσωπό σου με μια εύοσμο ανθοδέσμη αρετών, προεξαρχούσης της αρετής της αγάπης».

Ανέφερε ακόμη ότι η Ιερά Σύνοδος καταθέτει το στεφάνι με την πιο θερμή ευχή και προσευχή, «όπως ο Κύριος της Ζωής και του Θανάτου σε κατατάξει στην χώρα των ζώντων, εκεί όπου οι δίκαιοι αναπαύονται».

13:00 - Κατάθεση στεφάνων.

12:58 - Η κόρη του εκλιπόντος, Χαρά, αποχαιρέτησε συγκινημένη τον πατέρα της. Μεταξύ άλλων, η Χαρά Μητσοπούλου ευχαρίστησε τον πατέρα της για τις υπέροχες αναμνήσεις που τους χάρισε. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ήθος και την ταπεινότητα με τα οποία μας μεγάλωσες. Σ’ ευχαριστούμε που ήσουν αυτός που ήσουν. Να ξέρεις ότι είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι που ήσουν ο άνθρωπός μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις υπέροχες αναμνήσεις που μου χάρισες. Ήσουν δίπλα μου και στις χαρές και στις λύπες. Επίσης σ΄ ευχαριστώ για όλα αυτά που μου έμαθες. Σ’ ευχαριστώ που με άφηνες να σχηματίζω τη δική μου γνώμη και να παίρνω τις δικές μου αποφάσεις. Σ΄ ευχαριστώ που μου έμαθες το ήθος, την αξιοπρέπεια και την περηφάνια. Τέλος, σ’ ευχαριστώ που μου δίδαξες την τεράστια σημασία της αγάπης.Αυτή η αγάπη είναι από εδώ και πέρα ο τρόπος που θα επικοινωνούμε μαζί σου», είπε η Χαρά, η οποία είχε στο πλευρό της τον αδερφό της Άρη.


12:44 - Πρόεδρος Αναστασιάδης: Καλό σου ταξίδι γιε μου

Φανερά συγκινημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες αλλά και φίλους του Τάσου Μητσόπουλου, εκφωνεί τον επικήδειο. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απευθυνόμενος στον εκλιπόντα του είπε «Καλό σου ταξίδι Τάσο μου, ελαφρύ να είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει γιε μου», σκορπίζοντας συγκίνηση στην κατάμεστη εκκλησία.

Δείτε εδώ ολόκληρο τον επικήδειο

11:58 - Αρχίζει η εξόδιος ακολουθία στην παρουσία όλης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, φίλων, συνεργατών, συγγενών του εκλιπόντα καθώς και χιλιάδων κόσμου.

11:50 – Δυστυχώς και παρά την τραγικότητα της στιγμής, οφείλουμε να μεταφέρουμε παράπονα εκατοντάδων ανθρώπων – ακόμη και συγγενών του Τάσου Μητσόπουλου, που δεν κατάφεραν να συλλυπηθούν την οικογένεια, ούτε καν να πλησιάσουν στην εκκλησία, λόγω της κακής οργάνωσης εκ μέρους της τροχαίας της Αστυνομίας.


11:54 - Έφθασε στην εκκλησία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

11:47 - Η οικογένεια δέχεται αυτή την ώρα τα συλλυπητήρια των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

11:40 - Έφθασε στον ιερό ναό, ο Υπουργός Έθνικης Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσωπικός φίλος του Τάσου Μητσόπουλου.

11:34 - Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση του κόσμου στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού. Χιλιάδες κόσμου έχουν συλλυπηθεί την οικογένεια Μητσόπουλου, ενώ τρία ημιφορτηγά οχήματα της Εθνικής Φρουράς, έχουν γεμίσει με λουλούδια που παίρνουν απλοί πολίτες στον εκλιπόντα Υπουργό.


11:25 - Ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, έχει συλλυπηθεί την οικογένεια.

11:10 - Έφτασαν πριν από λίγο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας (ΓΕΕΘΑ) Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι οποίοι θα παραστούν στην κηδεία του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Σωκράτης Χάσικος και ο Αρχηγός της ΕΦ Στυλιανός Νάσης.

11:08 - Έφθασε πριν από μερικά λεπτά στην εκκλησία, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μαζί με τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, για να συλλυπηθούν την οικογένεια του Τ. Μητσόπουλου. Κοσμοσυρροή εντός και εκτός του ναού.

10:40 - Η σορός βρίσκεται εντός της εκκλησίας, όπου η οικογένεια του εκλιπόντος, η σύζυγος και τα παιδιά του, άρχισαν να δέχονται τα συλλυπητήρια των παρευρισκομένων που έχουν γεμίσει το ναό.

10:33 - Στρατιωτικό άγημα μεταφέρει αυτή τη στιγμή στα χέρια, το φέρετρο. Οδεύοντας προς το εσωτερικό του ναού, ο κόσμος χειροκροτεί.

10:25 - Εισέρχεται αυτή την ώρα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ο κιλλίβαντας πυροβόλου που μεταφέρει το φέρετρο με τη σορό του Τάσου Μητσόπουλου, με το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί να χειροκροτεί.

10:15 - Εδώ και μερικά λεπτά έχει ξεκινήσει η συνοδεία του φέρετρου από κοντινή απόσταση από την εκκλησία, όπου θα τελεστεί η κηδεία. Το φέρετρο συνοδεύει το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται εντός ολίγων λεπτών να φθάσει στο προαύλιο του ναού. Προηγούμενως, η πομπή είχε περάσει από την οικία του Τάσου Μητσόπουλου, όπου τελέστηκε τρισάγιο.

09:30 - Οι καμπάνες ηχούν πένθιμα - Κόσμος άρχισε να καταφθάνει στο ναό

Πένθιμα άρχισαν να ηχούν γύρω στις 09:15 π.μ. οι καμπάνες του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, όπου γύρω στις 10:30π.μ. αναμένεται να φτάσει το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντα Υπουργού Άμυνας.

Ήδη, οι δρόμοι γύρω από την εκκλησία είναι κλειστοί ενώ εκατοντάδες πολίτες άρχισαν να καταφθάνουν κρατώντας στεφάνια και ανθοδέσμες με τη συγκίνηση να είναι διάχυτη.

Στο τιμητικό άγημα, το οποίο παίρνει σιγά – σιγά τη θέση του περιλαμβάνονται καταδρομείς αλλά και άνδρες της ΕΛΔΥΚ.



Το τελετουργικό της κηδείας

Με βάση το τελετουργικό, 150 μέτρα από το ναό, η σορός του εκλιπόντος θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου και θα μεταφερθεί στην εκκλησία συνοδευόμενη από Υπουργούς και αξιωματικούς. Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, η σορός θα μεταφερθεί από στρατονόμους και εν πομπή στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Τα σχολεία της Λάρνακας θα κλείσουν στις 11:00, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία. Γενικότερα, στα εκπαιδευτήρια
της Κύπρου, κατά τις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος υπουργού.

Η οικογένεια του εκλιπόντος Τάσου Μητσόπουλου θα δεχτεί συλλυπητήρια στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού από τις 10:45 – 11:30 από το κοινό και 11:30-11:50 από τους επισήμους.

Κλείνουν δρόμοι

Η Αστυνομία ανακοίνωσε από χθες ότι λόγω της κηδείας του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας, θα αποκοπούν για περίοδο 15 λεπτών περίπου, οι ακόλουθοι δρόμοι:

Γύρω στις 10:00 π.μ. και γύρω στη μία το μεσημέρι. ο δρόμος από τον κυκλικό κόμβο ΓΣΖ προς τη Λάρνακα και γύρω στη μία η Λεωφόρος Γρίβα Διγενή από τα φώτα της Πυροσβεστικής με κατεύθυνση τη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται, η Αστυνομία θα βρίσκεται στους δρόμους της περιοχής της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κοντού και του Κοιμητηρίου για βοήθεια του κοινού.

Η Αστυνομία απευθύνει παράκληση προς το κοινό όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Λίγα λουλούδια κι ένα δάκρυ...

Γείτονες, φίλοι και γνωστοί πέρασαν χθες έξω από την οικία του Τάσου Μητσόπουλου στην Αραδίππου για να αποθέσουν λίγα λουλούδια, να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του και να τον αποχαιρετήσουν. Στα δακρυσμένα μάτια τους αποτυπωμένο το μεγάλο ερώτημα για την τόσο πρόωρη και άδικη απώλεια. Αλλά και με τα πιο καλά λόγια για τον άνθρωπο.

- Source : http://www.philenews.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου