Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Το ύστατο χαίρε στον Τάσο Μητσόπουλο

- Η Κύπρος αποχαιρετά στις 12μ. τον πολιτικό του ήθους και της σεμνότητας
- Μονόλεπτη σιγή εις μνήμην του Υπουργού σε όλα τα σχολεία της Κύπρου
- Διαβάστε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν πέριξ της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Κοντού και του κοιμητηρίου

Σε κλίμα βαρύτατου πένθους και παγκύπριας συγκίνησης κηδεύεται σήμερα στις 12μ. ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, που άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο στις 1.30 μ.μ., στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας συνεπεία ρήξης ανευρύσματος στον εγκέφαλο.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού, στη Λάρνακα, προϊστάμενου του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, ενώ τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται στην Κύπρο στις 11 το πρωί, με ειδική πτήση από την Αθήνα.

Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκο, θα υποδεχθεί ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Στυλιανός Νάσης.

Με βάση το τελετουργικό, 150 μέτρα από το ναό, η σορός του εκλιπόντος θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου και θα μεταφερθεί στην εκκλησία συνοδευόμενη από Υπουργούς και αξιωματικούς. Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, η σορός θα μεταφερθεί από στρατονόμους και εν πομπή στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Τα σχολεία της Λάρνακας θα κλείσουν στις 11:00, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

Η οικογένεια του εκλιπόντος Τάσου Μητσόπουλου θα δεχτεί συλλυπητήρια στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού από τις 10:45-11:30 από το κοινό και 11:30-11:50 από τους επισήμους.

Το πρωί θα γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις για την μεταφορά της σορού από τη Λευκωσία προς τη Λάρνακα και επίσης όλες οι αναγκαίες τροχαίες διευθετήσεις γύρω από τον χώρο της Εκκλησίας και του Κοιμητηρίου.

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι θα αποκοπούν για περίοδο 15 λεπτών περίπου, οι ακόλουθοι δρόμοι:

Γύρω στις 10:00 π.μ. και γύρω στις 13:00 ο δρόμος από τον κυκλικό κόμβο ΓΣΖ προς τη Λάρνακα και γύρω στις 13:00 η Λεωφόρος Γρίβα Διγενή από τα φώτα της Πυροσβεστικής με κατεύθυνση τη Λευκωσία.

Η Αστυνομία θα βρίσκεται στους δρόμους της περιοχής της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κοντού και του Κοιμητηρίου για βοήθεια του κοινού.

Κανονικά λειτουργούν σήμερα τα δημόσια σχολεία, ενώ οι σχολικοί εορτασμοί θα γίνουν όπως είχαν προγραμματιστεί με τις δέουσες τιμές στον εκλιπόντα Υπουργό Άμυνας και με μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του.

Στη Λάρνακα τα σχολεία θα κλείσουν στις 11 π.μ., ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

Πηγή: newsit.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK  - - - DOWNLOAD OUR ANDROID APPLICATION

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου