Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Όλοι εναντίον όλων μετά την επίθεση ΕΛΑΜ κατά Ταλάτ – Στα άκρα η κόντρα Ιωνά με Αρχηγό Αστυνομίας και συνεννόηση… μπάχαλο!

- Υπουργός Δικαιοσύνης: Ενημερώνομαι τελευταίος από την αστυνομική ηγεσία για τα επεισόδια
- Μιχάλης Παπαγεωργίου: Ο Υπουργός είχε ενημερωθεί πριν από μένα
- ΕΛΑΜ: Ο Ταλάτ είναι σφαγέας κι όχι «καλεσμένος» στις ελεύθερες περιοχές
- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Περιθωριακές ομάδες δεν θα τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία
- Ταλάτ: Να μην αφήσουμε το φανατισμό να μας νικήσει
- Τα χθεσινά έκτροπα παραβιάζουν τη νομιμότητα, καταγγέλλει ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας
- Μέσω Twitter καταδίκασε o Οζερσάι την επίθεση κατά Ταλάτ

Ο απόηχος των επεισοδίων που προκάλεσαν περίπου 100 μέλη του ΕΛΑΜ χθες βράδυ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης στη Λεμεσό, όπου παρευρίσκονταν ο τέως κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ο Αμερικανός πρέσβης στην Κύπρο, εξελίσσεται σε μια «μάχη» όλων εναντίον όλων, με τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κατά του Αρχηγείου της Αστυνομίας να εγείρουν ερωτηματικά όσον αφορά την (μη)προληπτική λήψη μέτρων για αποφυγή των εκτρόπων.

Ο κ. Νικολάου αφού καταδίκασε με τον πιο έντονο και απερίφραστο τρόπο τα γεγονότα που συνέβησαν, τα οποία «πλήττουν την δημοκρατία και το δικαίωμα έκφρασης στο τόπο μας» προχώρησε στην πιο κάτω δήλωση:

«Τόσο για την προγραμματιζόμενη εκδήλωση και τα μέτρα που θα λάμβανε η Αστυνομία, όσο και για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο κατά την ώρα της εκδήλωσης δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση από την ηγεσία της Αστυνομίας, παρά μόνο μετά που τα γεγονότα εξελίχθησαν και επικοινώνησα προσωπικά με την ηγεσία της Αστυνομίας, αρχικά με τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας και στην συνέχεια με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αφού ενημερώθηκα για αυτά από πολίτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η πολλοστή φορά, που η Ηγεσία της Αστυνομίας και ειδικότερα ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν με ενημερώνει είτε για εκδηλώσεις είτε για επεισόδια, μάλιστα πολλές φορές για πολλά γεγονότα ενημερώνομαι εκ των υστέρων, πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο.

Για τα όσα έχουν συμβεί κατά την εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο, τον σχεδιασμό της Αστυνομίας και τα μέτρα που λήφθηκαν έχω ζητήσει από τον Αρχηγό Αστυνομίας πλήρη διερεύνηση τους και την αποστολή σχετικής έκθεσης στο Γραφείο μου, καθώς επίσης και τον αριθμό των προσώπων που έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με οδηγίες που έδωσα από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για τα επεισόδια».

Η απάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας 

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι το Αρχηγείο είχε ενημερωθεί από τους διοργανωτές για την εκδήλωση από τις 20 του μήνα. Ενημερώθηκαν, είπε, και οι αστυνομικοί διευθυντές, αλλά και ο διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Είπε επίσης ότι ο ίδιος είχε εξετάσει τα μέτρα. Η πληροφορία ότι θα πήγαιναν μέλη του ΕΛΑΜ, δόθηκε όταν είχαν ήδη αρχίσει τα επεισόδια και έδωσε, είπε, αυστηρές οδηγίες για αντιμετώπιση τους και πρόληψη περαιτέρω εκτρόπων. Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ενημερωθεί για τα επεισόδια πριν από αυτόν. Απέρριψε τις επικρίσεις ότι δεν ενημερώνει τον υπουργό, τονίζοντας ότι έχουν καθημερινή επικοινωνία.

Στυλιανίδης: Περιθωριακές ομάδες δεν θα τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή και που έχει την μεγαλύτερη σημασία, είναι η πολιτική καταδίκη του φαινομένου. «Πρέπει», είπε, «να πάρει ο καθένας τη θέση που αρμόζει υπό τις περιστάσεις». Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε περιθωριακές ομάδες να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε ενδελεχή έρευνα και τόνισε την αποφασιστικότητά του να αποδοθούν ευθύνες. Ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε χθες βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ταλάτ, στον οποίο απολογήθηκε για το επεισόδιο. Τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα και ότι μπορεί να επισκέπτεται και να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις στις ελεύθερες περιοχές.

Μέσω Twitter καταδίκασε o Οζερσάι την επίθεση κατά Ταλάτ 

Την επίθεση του ΕΛΑΜ εναντίον του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στη Λεμεσό καταδίκασε ο Τ/κ διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι από το λογαριασμό του στο Twitter.

Με αυτά τα μυαλά τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να φτάσει κανείς πουθενά. Χρειάζεται σοβαρός αγώνας εναντίον αυτής της κατάστασης, έγραψε ο κ. Οζερσάι προσθέτοντας ότι χθες βράδυ μίλησε τηλεφωνικώς με τον Ταλάτ και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες. Είχε επικοινωνία και με τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε καταφέρει να μιλήσει με την ε/κ πλευρά, σύμφωνα με τον ίδιο. Σήμερα θα έχει καλύτερη ενημέρωση, θα προβεί σε δήλωση και θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ανέφερε.

Ταλάτ: Να μην αφήσουμε το φανατισμό να μας νικήσει

Τα όσα σημειώθηκαν απόψε στο "Πάνος Σολομωνίδης" είναι ενάντια στις προσπάθειες για δημιουργία μιας ειρηνικής κουλτούρας και για μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού, ανέφερε ο τέως Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης όπου ήταν κύριος ομιλητής και η οποία σημαδεύτηκε με επεισόδια από μέλη του ΕΛΑΜ.

Στόχος μας είναι να απομονώσουμε τέτοιες εξτρεμιστικές δραστηριότητες, ώστε να έχουμε μια βιώσιμη ειρήνη στο νησί και μια επανενωμένη Κύπρο, είπε ο κ. Ταλάτ, προσθέτοντας ότι ο φανατισμός υπάρχει σε όλα τα επίπεδα και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

"Πρέπει να το επιτύχουμε αυτό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, εάν χάσουμε και μας νικήσουν, τότε η λύση (του Κυπριακού) θα είναι ένας ανέφικτος στόχος", συμπλήρωσε.

Ερωτοκρίτου: Τα χθεσινά έκτροπα παραβιάζουν τη νομιμότητα και δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας

Ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρικκος Ερωτοκρίτου τόνισε ότι τα όσα έγιναν χθες παραβιάζουν τη νομιμότητα και δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας. Τέτοια φαινόμενα, είπε, δεν είναι αποδεκτά. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Ερωτοκρίτου κάλεσε την Αστυνομία να διερευνήσει ενδελεχώς την υπόθεση και να φέρει αποτελέσματα πολύ σύντομα. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι όσοι καταγγελθούν θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα λογοδοτήσουν.

Χρίστου: Δεν θα περάσει η βία

Τα επεισόδια καταδίκασε με τη σειρά του και ο Δήμαρχος Λεμεσού, ο οποίος έστειλε το μήνυμα πως δεν πρόκειται να περάσει η προσπάθεια κάποιων να επιβάλουν με τη βία και τον προπηλακισμό τη δική τους άποψη, "γιατί αν αφεθεί να περάσει, η τραγωδία που μπορεί να ξαναζήσει αυτός ο λαός είναι προ των πυλών".

Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι πέραν από τις ζημιές που καταγράφηκαν στις εισόδους του πολιτιστικού κέντρου, χθες βράδυ άγνωστοι είχαν βάψει με σπρέι τους τοίχους του κτιρίου, γράφοντας υβριστικά συνθήματα.

ΕΛΑΜ: Ο Ταλάτ είναι σφαγέας

Από πλευράς ΕΛΑΜ, γίνεται λόγος για μια δικαιολογημένη διαμαρτυρία, και ότι ο Μεχμέτ Αλι Ταλάτ είναι ένας σφαγέας, ο οποίος θα έπρεπε να είναι επικηρυγμένος και όχι προσκεκλημένος στις ελεύθερες περιοχές, προσθέτοντας ότι είναι ανεπιθύμητος όσο συνεχίζεται η κατοχή.

Συγκεκριμένα, "το μήνυμά μας είναι πως όσο υπάρχουν στην Κύπρο κατοχή, αγνοούμενοι, πρόσφυγες θα μας βρίσκουν απέναντί τους", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ για τα όσα διαδραματίστηκαν απόψε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο "Πάνος Σολομωνίδης" στη Λεμεσό.

Το ΕΛΑΜ χαρακτηρίζει τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος ήταν ο ομιλητής στην εκδήλωση, ως «εγκάθετο» της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για "πρόκληση που δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τους Έλληνες Εθνικιστές» του ΕΛΑΜ, οι οποίοι μαζικά βρέθηκαν στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο για να διαμαρτυρηθούν.

"Όταν οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο της ομιλίας για να εκφράσουν δημοκρατικά την αγανάκτησή τους για την παρουσία του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εμποδίστηκαν από ένοπλους συνοδούς του", αναφέρει, προσθέτοντας πως "είναι πραγματικά απαράδεκτο να υπάρχουν Τούρκοι ένοπλοι σωματοφύλακες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στις ελεύθερες περιοχές".

Πηγή: newsit.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου