Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το ΡΙΚ

Ο ρόλος του ΡΙΚ ως δημόσια ραδιοτηλεόραση στην ενημέρωση σε σχέση και με την ίση και αντικειμενική μεταχείριση των κομμάτων απασχόλησε σήμερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο πρόεδρος της Επιτροπής βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης είπε πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αγγίζουν όλες τις πτυχές της λειτουργίας του ΡΙΚ και τα οποία και έχουν εγγραφεί προς συζήτηση από το ΑΚΕΛ.

Ο κ. Λαμάρης σημείωσε ότι ουδέποτε το ΑΚΕΛ έθεσε ποτέ υπό αμφισβήτηση τη συνέχιση και λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Βελτιωμένης μεν, περισσότερο αντικειμενικής με ίση μεταχείριση όλων των φορέων της κοινωνίας συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών» είπε, αναφέροντας πως δεν συμφωνεί με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΡΙΚ Γιώργο Τσαλακό, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Λαμάρης «με απόλυτο τρόπο διαχώρισε την είδηση με τη λειτουργία, λίγο πολύ, των κομμάτων, λέγοντας μάλιστα ότι δεν αποτελεί η θέση ενός κόμματος κατ’ ανάγκη και είδηση».

«Βεβαίως, ισχυρίστηκε ποτέ κανείς ότι η όποια θέση κόμματος πρέπει να αποτελεί και είδηση; Αλλά αν αποτελεί για ένα κόμμα είδηση να αποτελεί και για τα υπόλοιπα» είπε, αναφέροντας πως «αν αποτελεί είδηση η όποια δραστηριότητα καθημερινή της κυβέρνησης και της συμπολίτευσης δεν μπορεί να μην αποτελεί και είδηση η αντίθετη άποψη της αντιπολίτευσης».

Εξήγησε ότι είναι με αυτή την έννοια που έθεσε το θέμα το ΑΚΕΛ, υποδεικνύοντας πως θα πρέπει «όχι μόνο το ΡΙΚ αλλά και ο κάθε ιδιώτης ο οποίος διαθέτει μέσο ενημέρωσης να αφήνει τους λειτουργούς των μέσων ενημέρωσης, τους δημοσιογράφους δηλαδή, να ασκούν απρόσκοπτα το ρόλο τους που είναι η αντικειμενική ενημέρωση».

«Άρα αλλού να κοιταχτούν κάποιοι για αιτήματα ειδικής μεταχείρισης κάποιων» πρόσθεσε.

Είπε ακολούθως ότι ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής ότι οι περικοπές θα συνεχιστούν και ότι μάλιστα θα γίνουν πολύ περισσότερες.

«Εμείς θέλουμε να γνωρίζουμε πώς θα διατηρηθεί ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, βεβαίως με λιγότερο κόστος, αλλά να επιτελεί το ρόλο της» είπε.

Ανέφερε τέλος ότι η όλη συζήτηση θα συνεχιστεί ενδεχομένως την επόμενη βδομάδα.

Πηγή: newsit.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου