Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Έτσι θα γίνει η κηδεία του Τάσου Μητσόπουλου – Αποφασίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες στο Υπουργείο Άμυνας

- Της εξοδίου ακολουθίας θα προΐσταται ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ενώ τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
- Πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου θα μεταφερθεί η σορός του Τάσου Μητσόπουλου στην εκκλησία
- Στις 11 π.μ. θα κλείσουν τα σχολεία της Λάρνακας, κανονικά θα λειτουργήσουν της υπόλοιπης Κύπρου
- Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση

Αύριο στις 12 το μεσημέρι, ως γνωστόν, θα τελεστεί η κηδεία του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου, δημοσία δαπάνη, από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοντού Λάρνακας, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Σε σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας, στην παρουσία του ΥΠΕΣ Σωκράτη Χάσικου -που εκτελεί και χρέη ΥΠΑΜ- και του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου καθορίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της νεκρώσιμης τελετής, προκειμένου να αποδοθούν οι αρμόζουσες τιμές στον Τάσο Μητσόπουλο.

Κατ’ αρχάς, τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Η σορός του Τάσος Μητσόπουλου θα τοποθετηθεί περίπου 150 μέτρα από τον ι.ν. του Αγίου Γεωργίου, πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου για την είσοδο στην εκκλησία και θα συνοδεύεται από υπουργούς και αξιωματικούς.

Κατόπιν, η σορός θα μεταφερθεί συνοδεία πομπής στρατονόμων από την εκκλησία μέχρι το νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου.

Στην τελετή θα παραστεί ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αφιχθεί γύρω στις 11 π.μ. στην Κύπρο με ειδική πτήση.

Επιπλέον, ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε ότι αύριο το πρωί θα γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις για την μεταφορά της σορού από τη Λευκωσία προς τη Λάρνακα και επίσης όλες οι αναγκαίες τροχαίες διευθετήσεις πέριξ της εκκλησίας και του κοιμητηρίου έτσι ώστε να διευκολυνθεί ο κόσμος.


Τα σχολεία της Λάρνακας θα κλείσουν στις 11 π.μ. ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που το επιθυμούν να παρευρεθούν στην κηδεία.

Τα υπόλοιπα σχολεία της Κύπρου θα λειτουργήσουν κανονικά, κρατώντας ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του εκλιπόντα Υπουργού Άμυνας στην έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Πηγή: newsit.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου