Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

GOOD NEWS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Θλίψη και συγκλονισμό προκάλεσε σε όσους διάβασαν το χθεσινό ρεπορτάζ του «Φ» για την πενταμελή οικογένεια που ζει σε πρώην περίπτερο.

Φαίνεται όμως ότι οι ουρανοί πρέπει να ήταν ανοικτοί. Γιατί το ρεπορτάζ έφτασε στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές του και αντέδρασε αμέσως. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε νωρίς χθες το πρωί με τον γράφοντα, εξέφρασε τον προσωπικό του συγκλονισμό και ζήτησε επιπρόσθετα στοιχεία για τη δυστυχισμένη οικογένεια.
Ήθελε τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, να αναλάβει προσωπικά τον χειρισμό της υπόθεσης σε συνεννόηση με την υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. 

 Αυτό το τηλεφώνημα του Προέδρου Αναστασιάδη, ήταν η αφορμή για να αλλάξει άρδην η ζωή της οικογένειας Μιχαήλ. Ο Πρόεδρος, όπως δήλωσε στον «Φ», ένιωσε ανακούφιση και ικανοποίηση στο τέλος των προσπαθειών του και μαζί του κι εμείς, που είδαμε μια ταλαιπωρημένη οικογένεια να γυρίζει σελίδα και να μπορεί να ζήσει σε καλύτερες συνθήκες. 
 
«Δεν το πιστεύω πως συμβαίνει αυτό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει χρόνο για τους απλούς πολίτες και τα προβλήματα μας. Τηλεφωνά στα σπίτια τους ο ίδιος και ρωτά αν είναι καλά. Θα το πω στο σχολείο, στους φίλους μου και τον κόσμο όλο», ήταν η κουβέντα του Λούκα, του 17χρονου γιου της οικογένειας, χθες το απόγευμα.

 Αυτό ήταν το αίσθημα και ολόκληρης της οικογένειας. Μια περίπου ώρα μετά από την επικοινωνία του Προέδρου με τον «Φ», λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας εκτελώντας οδηγίες του Προέδρου Αναστασιάδη και της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου πήγε εσπευσμένα στο σπίτι - περίπτερο της οικογένειας στην Ξυλοτύμπου. 

Το Γραφείο είχε ξαναβρεθεί στο παρελθόν στο ίδιο σπίτι, αλλά αποχώρησε άπρακτο, αφού ο οικογενειάρχης δεν αποδέχθηκε εκείνα που του είχαν πει. Χθες όμως τα δεδομένα ήταν διαφορετικά: Η λειτουργός κατέγραψε τις ελλείψεις, τα προβλήματα και τους ενδοιασμούς του κ. Μιχαήλ. Αποκαλύπτεται επίσης ότι, εκτός από τα τρία παιδιά της οικογένειας που ζουν μαζί με τους γονείς (μαθητής, φοιτήτρια και στρατιώτης) υπάρχει ένας ακόμη γιος που ξενιτεύτηκε στην Αγγλία, για να ζήσει ο ίδιος και να στηρίξει την οικογένεια. 

Ο κ. Μιχαήλ, αρνείται στη λειτουργό να μετακομίσει σε άλλο σπίτι και ζητά να βρεθεί λύση, ώστε να μην φύγει από το οικόπεδο του. Εκεί όπου βρίσκεται το ξύλινο περίπτερο μέσα στο οποίο ζουν σαν σαρδέλες τα μέλη της φτωχής οικογένειας. 
 
Το τηλεφώνημα του Προέδρου Την στιγμή που ο «Φ» συνομιλούσε με τον κ. Μιχάλη Μιχαήλ, ο οικογενειάρχης δέχεται νέο τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το δεύτερο, αφού είχε προηγηθεί άλλο πριν από τις 10 το πρωί. 

Ο Πρόεδρος με ανακούφιση πληροφορείται την ευτυχή κατάληξη της προσπάθειας που άρχισε το πρωί, η οποία προσφέρει ευκαιρία για μια νέα ζωή, πιο ανθρώπινη και με λιγότερα προβλήματα, για τη φτωχή οικογένεια που ζει εδώ και 3- 4 χρόνια στο μικρό ξύλινο περίπτερο. Κατόπιν επεξηγήσεων από τον «Φ» ο κ. Μιχαήλ, αναφωνεί επιτέλους: «Δόξα σοι ο Θεός. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, την υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, την εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εργασίας Αντιγόνη Λουκά, την κ. Στέφη στο Γραφείο Ευημερίας στη Λευκωσία και όσους άλλους με βοήθησαν». «Κύριε Πρόεδρε σε ευχαριστώ πολύ για όσα έκανες για εμένα σήμερα.

 Τώρα που μου εξήγησαν, εύχομαι να σε έχει καλά ο Θεός και να κάνεις καλά στον τόπο μας», είπε από τηλεφώνου στον Πρόεδρο ο κ. Μιχαήλ, με τη σύζυγο του Ντία δίπλα του, να δακρύζει συγκινημένη.


--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου