Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αρχές Μαρτίου οι πρώτες 150 αποχωρήσεις από την Cyta

Στην συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Cyta την Τρίτη το απόγευμα θα «κλειδώσουν» οι αποζημιώσεις του Σχεδίου Εθελουσίας Αποχώρησης 550 υπαλλήλων του οργανισμού που θα γίνουν σε τρείς φάσεις.

Το ΔΣ μετά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από κόμματα για το ύψος των αποζημιώσεων του αρχικού σχεδίου επεξεργάστηκε εκ νέου το Σχέδιο και ήδη έχει καταλήξει σε δυο σενάρια για τις μειώσεις επί του συνολικού ποσού που θα λάβει ο κάθε υπάλληλος εάν και εφόσον αποδεχθεί το Σχέδιο.

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές της «Κ» στην συνεδρία του ΔΣ της Cyta την Τρίτη τα μέλη του θα πρέπει να επιλέξουν: Μείωση στις συνολικές αποδοχές 4% με 5% από το πρώτο ευρώ ή από 90 χιλιάδες ευρώ και άνω μείωση 8% με 9%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα μέλη του ΔΣ του ημικρατικού οργανισμού έχουν ως βασικό προσανατολισμό την προστασία των υπαλλήλων εκείνων που οι αποζημιώσεις τους δεν θα κυμανθούν στις υψηλές βαθμίδες αποζημιώσεων του Σχεδίου Εθελουσίας Αποχώρησης.

Το άλλο θέμα το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται σε εκκρεμότητα και αναμένεται να διευθετηθεί εντός της εβδομάδας είναι αυτό της φορολόγησης ή όχι των αποζημιώσεων.
Πληροφορίες της «Κ» θέλουν το Υπουργείο Οικονομικών να αποδέχεται την φιλοσοφία που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου που αποδέχθηκαν ανάλογο Σχέδιο.

Για να συμβεί κάτι ανάλογο όπως μας ελέχθη προϋπόθεση που τίθεται είναι να πειστούν οι του ΥΠΟΙΚ ότι δεν θα καλυφθούν οι θέσεις όσων αποχωρήσουν με άλλες προσλήψεις.

Όπως και να έχουν τα πράγματα το αναθεωρημένο Σχέδιο θα πάει στην Επιτροπή Οικονομικών αρχές της επόμενης εβδομάδας και εκτός συγκλονιστικών εξελίξεων υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τέλος του μήνα με τις αποχωρήσεις των πρώτων 150 υπαλλήλων.

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου