Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

180 χιλιάδες ιδιοκτήτες δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας

Πέντε μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία των σαράντα ημερών που δίνει ο νόμος για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων επτά στους δέκα ιδιοκτήτες εμφανίζονται συνεπείς με τις προθεσμίες που δίνει ο νόμος.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών από τις 650 χιλιάδες αδειούχα οχήματα έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας για τις 468.529 οχήματα ποσοστό 72,18%.

Στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών με βάση και τα στοιχεία του περασμένου έτους θεωρούν το ποσοστό ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας ικανοποιητικό εκτιμώντας ότι μέχρι την Κυριακή τα μεσάνυχτα που εκπνέει η προθεσμία θα ξεπεράσει το 90%.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός του σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ιδιαίτερα αυστηρές πρόνοιες του νόμου που εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν ένα εφάπαξ ποσό πρόστιμο 30 ευρώ συν 10% επί του συνολικού ποσού των τελών κυκλοφορίας του οχήματός τους. Π.Χ Για ένα όχημα με τέλη κυκλοφορίας 150 ευρώ το πρόστιμο θα είναι: 30 ευρώ το εφάπαξ ποσό συν 15ευρώ που αντιστοιχεί στο 10% επί των τελών κυκλοφορίας. Σύνολο 45 ευρώ.

Με βάση το νέο νόμο πληρωμές τελών κυκλοφορίας μπορούν να γίνουν μέσω του διαδικτύου έως και τις 23:59 ή ώρα την Κυριακή. Ηλεκτρονικά οι πληρωμές μπορούν να γίνουν στην διεύθυνση:
https://www.jccsmart.com/Account/LogOn?ReturnUrl=%2fAccount

ή μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος Οδικών Μεταφορών:http://rtd.mcw.gov.cy/WebPhase1/gui/Common/LoginFrameEnglish.jsp

Από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών τονίζετε ότι φέτος με βάση τον νόμο δεν θα δοθεί παράταση στην αποπληρωμή των τελών

Αυξημένα τα έσοδα
Μέχρι σήμερα στα κρατικά ταμεία από τις πληρωμές των τελών κυκλοφορίας έχουν μπει 55 εκατομμύρια ευρώ εν αντιθέσει με 46 εκατομμύρια ευρώ του περασμένου έτους.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός των ακινητοποιημένων οχημάτων σε σχέση με το 2013. Πέρυσι είχαν ακινητοποιηθεί 35 χιλιάδες οχήματα ενώ φέτος ανήλθαν στις 50 χιλιάδες

Source: http://www.kathimerini.com.cy


--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου