Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΑΕΛ - «Μικρός μάγος», «μεγάλος-μικρός», «κοντός», «γίγαντας»…

Όπως και να τον αποκαλέσεις είσαι μέσα. Μπορεί να μην είναι ο σημαντικότερος παίκτης που ήρθε στην ΑΕΛ είναι όμως πιθανόν η πιο συμπαθητική φιγούρα. 

Μόνιμα χαμογελαστός, χωρίς ίχνος βεντετισμού και ανασφάλειας ο Λουτσιάνο Μπεμπέ είναι πάντα ευπρόσδεκτος σε όποιον τον προσεγγίσει κατά τη διάρκεια που βολτάρει στην πόλη συνοδευόμενος συνήθως από τη σύζυγο και τα δύο παιδάκια του. Ενδεχομένως να είναι και ο παίκτης με τις περισσότερες φωτογραφίες ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας, που θέλουν να φυλάξουν για ενθύμιο μια φώτο με τον «μικρό- μεγάλο» Βραζιλιάνο


Πρωταθλητής του 12, με το γκολ του στις 5 Μαΐου κόντρα στην Ανόρθωση να μένει στην ιστορία ο «μικρός μάγος» της κίτρινης φυλής έχει ήδη τοποθετήσει το όνομα του στο βιβλίο με τους μεγάλους παίκτες που φόρεσαν την κίτρινη με τα τρία γράμματα. Δικαίως, γιατί πρόκειται πραγματικά για ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή ο οποίος υπηρέτησε και υπηρετεί, την ομάδα με την οποία πλέον ταυτίστηκε όσο λίγοι. Είτε υπό τις οδηγίες του Πάμπου, είτε στη διάθεση των Ζόρζε Κόστα και Λίτο Βιντιγκάλ ο σχεδόν 33χρονος Βραζιλιάνος αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο της ομάδας τα τρία τελευταία χρόνια.


Πότε με τις στημένες φάσεις, πότε με τις πάσες του, πότε με τα σουτ του εντός και εκτός περιοχής, καμιά φορά ως αριστερός εξτρέμ (το είδαμε με τον Ζόρζε Κόστα), ακόμη και ως αμυντικό χαφ, ο συμπαθέστατος Λατίνος καθιερώθηκε πια στη συνείδηση και του πιο γκρινιάρη Αελίστα ως ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που αν μη τι άλλο σέβεται το ψωμί που τρώει στην πόλη που φιλοξενεί την οικογένεια του.


Στην υγιή από κάθε άποψη φετινή ΑΕΛ, ο Λουτσιάνο Μπεμπέ δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός. Ο Ιβάιλο Πέτεφ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον τοποθέτησε στη θέση που ταιριάζει όσο καμία άλλη. Απαλλαγμένος από τα αμυντικά καθήκοντα που συχνά-πυκνά αναλάμβανε ο Μπεμπέ με τους άλλους προπονητές, επικεντρώθηκε πια στα καθήκοντα του επιτελικού χαφ, με τους δύο αμυντικούς χαφ να καραδοκούν από πίσω του, τα εξτρέμ να τον πλευρίζουν και τον Ορλάντο Σα να βρίσκεται μπροστά του.

Ομολογουμένως, στα τελευταία παιγνίδια της ΑΕΛ ο Βραζιλιάνος δεν ήταν και στα καλύτερα του με αποτέλεσμα η ομάδα να στερηθεί τις αρετές που συνήθως βγάζει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ευτυχώς για την ομάδα, το ντεφορμάρισμα του Μπεμπέ καλύφθηκε, με τον καλύτερο μάλιστα τρόπο, από τον Κάρλος Οχένε. Για όσους μάλιστα είναι λίγο πιο διορατικοί έχουν να λένε ότι αν υπάρχει διάδοχος του Μπεμπέ στην ΑΕΛ, τότε το πιο πιθανόν να είναι ο μικρός θαυματουργός Γκανέζος.


Οι μεγάλοι πάντως παίκτες δεν έχουν να πτοούνται από μια κακή περίοδο που ενδεχομένως περνάνε. Εκεί που έδειχνε να είναι η μοναδική παραφωνία στην ορχήστρα του μαέστρου Πέτεφ, ο Μπεμπέ ανέλαβε να γίνει και πάλι το πρώτο βιολί. Στο πρώτο γκολ κάνει μια εκπληκτική ατομική προσπάθεια κυνηγά τη φάση, κερδίζει τη μπάλα και ακολούθως τη στέλνει στο δίχτυ. Στο δεύτερο γκολ, ξεπετιέται ωσάν να είναι ο ψηλός φορ περιοχής και με φαλτσάτη κεφαλιά στέλνει το τόπι εκεί που πρέπει.


Πέραν της ουσίας, των δύο δηλαδή γκολ που πέτυχε και της απόδοσης που είχε γενικά στο γήπεδο, ο κόσμος χάρηκε το comeback του παίκτη επειδή ακριβώς γνωρίζει ότι η ομάδα αν είναι να πάρει το πρωτάθλημα, θα το πάρει γιατί ακριβώς διαθέτει παίκτες όπως ο «κοντός». Από την εμπειρία πια που έχουμε παρακολουθώντας τον το γήπεδο δεν είναι καθόλου παράλογο να πει κανείς, ότι με τον καλό Μπεμπέ η ομάδα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να φτάσει εκεί που θέλει παρά το αντίθετο.


Τα δεδομένα πάντως είναι υπέρ του. Πρώτον έδειξε στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα ότι έχει αφήσει πίσω το ντεφορμάρισμα που κουβάλησε στους τελευταίους αγώνες. Δεύτερον, είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης που υπό τον Πέτεφ δεν έχει ακόμη παρουσιάσει βελτιωμένη εικόνα όπως η πλειοψηφία των υπολοίπων.


Στον αγώνα πάντως με τη Σαλαμίνα, είναι αποδεκτό ότι έβγαλε μια σαφώς καλύτερη εικόνα σε σχέση ακόμη και με τον παλιό καλό Μπεμπέ. Εάν με λίγα λόγια, ακολουθήσει σ’ αυτά τα στάνταρ και αναδειχθεί μέσα απ’ αυτήν την ομάδα, όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι, τότε μιλάμε ότι η ΑΕΛ διαθέτει ένα από τους τρεις καλύτερους χαφ στο πρωτάθλημα. Εάν δηλαδή ο Βραζιλιάνος έχει την ίδια βελτίωση που έχουν όλοι, μα όλοι οι παίκτες του συνόλου… τότε ο «μικρός μάγος», «κοντός», μεγάλος-μικρός», «γίγαντας» θα κάνει πράγματα που θα ξανά-μείνουν στην ιστορία.

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου