Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Απορρίφθηκε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις. 

Μετά από τρίωρη συνεδρία της και κατόπιν μαραθώνιων διαβουλεύσεων και συζητήσεων των κομμάτων, η Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο, με 25 ψήφους υπέρ, 25 εναντίον και πέντε αποχές.


Ως εκ τούτου στον αέρα βρίσκεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης του κυπριακού προγράμματος στήριξης. Σημειώνεται ότι για να εγκριθεί ένα νομοσχέδιο, πρέπει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των βουλευτών.

Ακόμη και στην περίπτωση ισοπαλίας, απορρίπτεται.

Η διαφοροποίηση βουλευτών του ΔΗΚΟ έκρινε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και επέτρεψε ουσιαστικά την απόρριψη του μνημονιακού νομοσχεδίου.

Παρά τον ίσο αριθμό ψήφων υπέρ και κατά, οι πέντε αποχές βουλευτών του ΔΗΚΟ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της απόρριψης του νομοσχεδίου.

Αποχή τήρησαν ο πρώην Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, οι Άγγελος Βότσης, Αθηνά Κυριακίδου, Φύτος Κωνσταντίου και Αντώνης Αντωνίου.

Οι υπόλοιποι βουλευτές του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του Νικόλας Παπαδόπουλος και οι Σοφοκλής Φυττής και Γιώργος Προκοπίου ψήφισαν υπέρ.


Προηγουμένως:
Το ΔΗΚΟ ζήτησε από τον ΔΗΣΥ να ψηφίσει τις τροπολογίες του ως προϋπόθεση για να ψηφίσει το ΔΗΚΟ το νομοσχέδιο. Ο ΔΗΣΥ αποδέχτηκε και ζήτησε να αφαιρεθεί η πρόνοια της τροπολογίας που άφορα στη διασφάλιση της μονιμότητας των υπάλληλων των Ημικρατικών Οργανισμών.

Παράλληλα, πριν από την έναρξη της συνεδρίας της Ολομέλειας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ. Αποφασίστηκε ότι οι βουλευτές του ΔΗΚΟ θα προχωρήσουν ομόφωνα, ακόμα και όσοι διαφωνούν με την προϋπόθεση ότι θα ψηφιστούν οι τροπολογίες του κόμματος. Δεν διευκρινίζεται στην παρούσα φάση τι θα πράξουν στην περίπτωση που οι τροπολογίες καταψηφιστούν.

Επιπλέον, νέα τροπολογία κατέθεσε το ΔΗΚΟ, στην οποία προστίθεται μια νέα παράγραφος που προβλέπει ότι ο καθορισμός των ειδικών θεμάτων που άπτονται της εθνικής ασφάλειας θα εξαιρούνται από το πεδίο αποκρατικοποιήσεων οργανισμών, επιφυλάσσοντας την ευθύνη έλεγχου και διαχείρισης των λοιπών αυτών θεμάτων αποκλειστικά υπέρ του κράτους. Για το σκοπό αυτό συστήνεται άμεσα επιτροπή για τα θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας, η οποία απαρτίζεται από διυπουργική επιτροπή με υποχρεωτική τη συμμέτοχη του ΥΠΑΜ, του Αρχηγού ΓΕΕΦ, του έφορου αποκρατικοποιήσεων και της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας. Η τροπολογία στάλθηκε στον Υπουργό Οικονομικών για να ενημερώσει την τρόικα και να το μελετήσει.

Πάντως, όπως έγραψε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο twitter, η τελική τροπολογία του ΔΗΚΟ πιθανώς να θέσει σε κίνδυνο τη πορεία σταθεροποίησης της χώρας. Πρόσθεσε ότι οι τροπολογίες του ΔΗΚΟ όπως τελικά διαμορφώθηκαν δεν μπορούν να στηριχτούν από ΔΗΣΥ, διαμηνύει μέσω twitter ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Source : http://www.sigmalive.com/

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου