Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ.... ΑΚΟΥΣΕ - ΧΙΟΝΙΑ... ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ..

Χειμωνιάτικο σκηνικό θα επικρατεί και για το επόμενο διήμερο, σε όλη την Κύπρο. 

Οι μετεωρολόγοι, προβλέπουν έντονες βροχοπτώσεις, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία, για σημαντική εισροή νερού στα φράγματα.

Βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά είναι το σκηνικό που θα επικρατήσει τις επόμενες τουλάχιστον τρεις μέρες σε ολοκληρη την Κυπρο. 

 Οι μετεωρολογοι, προβλέπουν μάλιστα, οτι οι βροχοπτώσεις, σε πολλές περιπτώσεις θα είναι έντονες, και αναμένουν ότι θα αυξηθεί σημαντικά η εισροή νερού στα φράγματα. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις της λειτουργού μετεωρολογίας Μαριάννας Τσιτούρη: «Την Κυριακή καιρός μας θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, όμως υπάρχει πιθανότητα για ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά το βράδυ. 

Την Δευτέρα ο καιρός μας θα παραμείνει άστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στις ψηλότερες κορυφές του Τρόοδους ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία την Δευτέρα θα σημειώσει μικρή πτώση». 

 Το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου αυτό του Κούρρη, βρίσκεται μόλις στο 50% της χωρητικότητας του, ενώ το συνολικό ποσοστό πληρότητας των φραγμάτων αυτή την στιγμή είναι στο 52% , πολύ χαμηλότερο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο που ήταν 87%. 

 Η ανομβρία των τελευταίων μηνών έκανε τις αρμόδιες υπηρεσίες να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο διακοπών στην παροχή νερού στα νοικοκυριά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αν δεν υπάρξει σημαντική εισροή νερού στα φράγματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες τότε οι περικοπές, πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου