Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κονδύλια ύψους €1,15 εκατ. για αποστολές ζητεί το Υπ. Εμπορίου

«Ξεπάγωμα» κονδυλίων για προγραμματισμένες ενέργειές του, ζητά από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το Υπουργείο Εμπορίου μέσω του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα το Υπουργείο ζητά την άμεση αποδέσμευση κονδυλίων ύψους €780 χιλ. και €370 χιλ. από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα την προαγωγή εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων αφορά το κονδύλι ύψους €780 χιλ. το οποίο είναι δεσμευμένο με βάση την έγκριση του Προϋπολογισμού 2014 καθώς έχει σταυρωθεί και χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Οικονομικών προκειμένου να αποδεσμευτεί.

Όπως σημειώνεται, η αποδέσμευση κρίνεται απαραίτητη για την κάλυψη δαπανών που σχετίζονται με δραστηριότητες τόσο του Υπουργείου Εμπορίου όσο και όλων των Εμπορικών Κέντρων του στο εξωτερικό για συμμετοχή σε εκθέσεις και εφαρμογή των διαφόρων σχεδίων που θα πραγματοποιηθούν τους πρώτους μήνες του 2014.

Ειδικότερα στις €470 χιλ. ανέρχεται μόνο το ποσό για την καταβολή ενοικίου, την κάλυψη κόστους κατασκευής περιπτέρου, της αποστολής και εκτελώνισης εκθεμάτων προβολής για τις τέσσερις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους.

Επιπλέον στις €195 χιλ. φτάνει το ποσό προκειμένου να καλυφτούν διάφορα έξοδα της συμμετοχής του Υπουργείου Εμπορίου στις διάφορες εκθέσεις που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο που συμπεριλαμβάνεται στον εγκριθέντα προϋπολογισμό.

Στο συγκεκριμένο κονδύλι συμπεριλαμβάνεται και κάλυψη ποσού ύψους €75 χιλ. περίπου για σχέδιο χορηγιών De-minimis για επιχειρήσεις και βιομηχανίες κυπριακών προϊόντων οι οποίες συμμετέχουν με δικά τους έξοδα σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Όσον αφορά το δεύτερο κονδύλι ύψους €370 χιλ. όπου το Υπουργείο Οικονομικών ζητά επίσης να αποδεσμευτεί, αφορά αναπτυξιακές δαπάνες του Υπουργείου Εμπορίου.

Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι επίσης σταυρωμένο και επομένως απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Οικονομικών προκειμένου να αποδεσμευτεί.

Όπως επεξηγείται σε σχετική επιστολή, το κονδύλι θα διατεθεί για σκοπούς προώθησης των εξαγωγών επαγγελματικών και άλλων υπηρεσιών.

Πιο αναλυτικά το Υπουργείο Εμπορίου χρειάζεται άμεση πρόσβαση στο εν λόγω κονδύλι προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση δράσεων οι οποίες έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί εντός του 2013 με απώτερο στόχο την προώθηση των χρηματοοικονομικών, νομικών, συμβουλευτικών, ιατρικών, εκπαιδευτικών και άλλων υπηρεσιών.

Ενδεικτικά αναφέρονται η διοργάνωση επιχειρηματικών φόρουμ στο Κατάρ, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα και Ρωσία κατά τη διάρκεια των επισήμων επισκέψεων του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως επίσης και τη συμμετοχή της Κύπρου στην 16η διεθνή έκθεση εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου