Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Επέστρεψε η τρόικα - Πιάνει δουλειά από σήμερα

Επιστρέφει στην Κύπρο η τρόικα για νέο κύκλο επαφών με τις κυπριακές Αρχές, στο πλαίσιο της τρίτης επιθεώρησης του κυπριακού προγράμματος, που θα διαρκέσει δύο βδομάδες.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, το πλάνο για το Γενικό Σύστημα Υγείας, η δημοσιονομική πολιτική και η πρόοδος της Κύπρου στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις.

Τρία βασικά ζητήματα, στα οποία θα σταθεί ιδιαίτερα το κλιμάκιο της τρόικας, αυτά των ιδιωτικοποιήσεων, του Γενικού Σχεδίου Υγείας και της νομοθεσίας για τα δημόσια οικονομικά, παραμένουν ακόμα ανοικτά κι αποτελούν αγκάθι στην πορεία της αξιολόγησης.

Και τα τρία ζητήματα θα πρέπει να κλείσουν, με βάση το χρονοδιάγραμμα του Μνημονίου, στο τέλος Ιανουαρίου.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα δοθεί μικρή παράταση χρόνου, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αποστολή νομοσχεδίων στη Βουλή κι έγκρισή τους από την Ολομέλεια.

Τα άλλα θέματα, στα οποία θα επικεντρωθεί η τρόικα, είναι: Η πορεία της έρευνας της Κεντρικής Τράπεζας για τις συνθήκες της αγοράς, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι δυνατόν στο παρόν στάδιο να αρθούν οι περιορισμοί στις συναλλαγές, η νομοθεσία για τη λειτουργία του θεσμού του τραπεζικού διαμεσολαβητή και ο οδικός χάρτης για την πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας.

Και το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων βρίσκεται ψηλά στον κατάλογο των συζητήσεων με την τρόικα, δεδομένου του γεγονότος ότι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τόσο στην Τράπεζα Κύπρου, όσο και στο Συνεργατισμό.

Οι επαφές της τρόικας θα αρχίσουν στις 9 το πρωί με συναντήσεις στην Κεντρική Τράπεζα, όπου θα γίνει ανασκόπηση θεμάτων του χρηματοπιστωτικού τομέα, σε σχέση με τη ρευστότητα, τα επιτόκια, την εξέλιξη των χρεώσεων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την πορεία εφαρμογής του οδικού χάρτη για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα, που αφορούν την εποπτεία, τον εποπτικό έλεγχο και την εταιρική διακυβέρνηση.

Αύριο στην ατζέντα θα βρεθούν θέματα του Συνεργατισμού, όπως είναι η ρευστότητα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Την Παρασκευή θα συζητηθούν εκ νέου θέματα της Τράπεζας Κύπρου και η αναδιάρθρωση δανείων, καθώς και το κεντρικό μητρώο πιστώσεων, στο οποίο θα καταχωρούνται όλοι οι δανειζόμενοι και οι δικαιούχοι, τόσο από εμπορικές τράπεζες, όσο και από συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα, ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος των νέων αιτήσεων για δάνεια.

 Πηγή: sigmalive.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου