Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΑΠOΕΛ - Οι «γαλαζοκίτρινες» μετακινήσεις

Όταν δύο μεγάλες ομάδες αγωνίζονται αναμεταξύ τους, τότε ότι αφορά και τις δύο παρουσιάζει ενδιαφέρον.

 Οι μετεγγραφές είναι ένα θέμα που αρέσκεται στον κόσμο. Πάμε να θυμηθούμε, ποιοι άλλαξαν στρατόπεδο τα τελευταία χρόνια, αφού θα ήταν ουτοπικό να του συμπεριλάβουμε όλους και ειδικά παλιούς ποδοσφαιριστές. Οι παλιότεροι θα θυμούνται πχ τον Κώστα Κωνσταντίνου ή το Λούκα Χατζηλούκα, Σασα Γιοβάνοβιτς όπως και άλλους.

Απευθείας

Περίοδος 2001/02
Άγγελος Μισός
Ο Κύπριος αμυντικός πήγε από τον ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΛ την περίοδο 2001/02. Έχοντας αγωνιστεί για δύο χρόνια στον ΑΠΟΕΛ (33/0)πήγε στην ΑΕΛ όπου είχε 25 συμμετοχές σε δύο διαφορετικές χρονιές.

Κώστας Μαλέκος
Ο διεθνής κύπριος ήταν κοινό μυστικό ότι η θητεία του στην ΑΕΛ θα ήταν για ένα χρόνο. Έτσι και έγινε και ο Μαλέκος πήγε στον ΑΠΟΕΛ κάνοντας ένα μικρό σεισμό αντιδράσεων από τους οπαδούς της Ομόνοιας.

Περίοδος 2003/04 Η βόμβα!
Χρύσης Μιχαήλ
Η μετακίνηση του Χρύση Μιχαήλ στον ΑΠΟΕΛ είναι κάτι που δεν συγχωρήθηκε από τους φίλους της πρώην ομάδας του. Άλλωστε δεν ήταν εύκολο να συνηθίσουν να βλέπουν ένα εκ των αρχηγών ης ομάδας τους να φοράει άλλη φανέλα. Με την ΑΕΛ μέτρησε 139 συμμετοχές και 25 γκολ ενώ με τον ΑΠΟΕΛ 173 και 33 γκολ.

Περίοδος 2004/05Χρήστος Γερμανός
Ο κύπριος αριστερός μπακ έδωσε ποιότητα όπου και αν αγωνίστηκε. Στον ΑΠΟΕΛ ήταν για ενάμιση χρόνο με 16 συμμετοχές ενώ στην ΑΕΛ για 2 ½ χρόνια έχοντας 39 συμμετοχές και 1 γκολ.

Περίοδος 2007/08Νεμάνια Τσόροβιτς
Ένας μικρός σεισμός στην Λεμεσό στο άκουσμα έστω του δανεισμού του Τσόροβιτς στον ΑΠΟΕΛ. Αλλά και ο ίδιος μάλλον μόνο σωματικά ήταν στον ΑΠΟΕΛ καθώς όπου και αν το έχανες ήταν στην κερκίδα της ΑΕΛ. Στην ΑΕΛ ήταν εξαιρετικός με 46 συμμετοχές και 22 γκολ ενώ στον ΑΠΟΕΛ είχε 14 συμμετοχές και 2 γκολ.

Περίοδος 2008/09 Μάριος Λουκά
Ο κύπριος μεσοεπιθετικός ήταν στον ΑΠΟΕΛ για δύο χρόνια (32/2) χωρίς να καταφέρει να βρει φανέλα βασικού. Στην ΑΕΛ ήρθε για ένα χρόνο έχοντας 19 συμμετοχές και δύο γκολ.

Περίοδος 2010/11 Πάνος Κωνσταντίνου
Ο Κωνσταντίνου είναι από τις ακαδημίες της ΑΕΛ και μετακόμισε και αυτός στην Λευκωσία. Με την ΑΕΛ είχε 44 συμμετοχές ενώ στον ΑΠΟΕΛ μόλις μια στα τρία χρόνια που ήταν στην ομάδα.

Βαγγέλης Κουτσόπουλος Ο ελλαδίτης μπακ αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ αρχικά για ένα χρόνο περίπου με 9 συμμετοχές. Τον Ιανουάριο πήγε στην ΑΕΛ όπου αγωνίστηκε 5 φορές.

Ενδιάμεσες
Περίοδος 2001/02
Μάριος Αγαθοκλέους
Την περίοδο 2001/02 ένα αγαπημένο παιδί της ΑΕΛ ο Μάριος Αγαθοκλέους επέστρεψε στα πάτρια εδάφη μετά την θητεία του στην Ελλάδα. Πήγε στον ΑΠΟΕΛ και έκανε ντεμπούτο ενάντια στην ΑΕΛ!

Περίοδος 2011/12Γιώργος Ελευθερίου
Ο Ελευθερίου ήρθε από την Δόξα όμως ξεκίνησε από τον ΑΠΟΕΛ την καριέρα του. Ανήκει ακόμα στην ΑΕΛ και μετρά 27 συμμετοχές με ένα γκολ. Στον ΑΠΟΕΛ πριν φύγει είχε 13 συμμετοχές με ένα γκολ.

Περίοδος 2004/05 Μάριος Νεοφύτου
Την περίοδο 2004/05 άλλο ένα θρέμμα της ΑΕΛ φόρεσε τα γαλαζοκίτρινα του ΑΠΟΕΛ. Ο Μάριος Νεοφύτου ήταν διαφορετική περίπτωση καθώς πωλήθηκε στην Ανόρθωση μερικά χρόνια πριν. Ο σούπερ-Μάριο όπως τον έλεγαν σκόραρε 62 γκολ σε 161 συμμετοχές με την ΑΕΛ και 26 σε 52 με τον ΑΠΟΕΛ.

Σίγουρα ίσως να υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που να φόρεσαν και τις δύο φανέλες αλλά επικεντρωθήκαμε στις απευθείας μετεγγραφές η κάποιες ενδιάμεσες που παρουσίαζαν περισσό ενδιαφέρον.

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου