Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Την αλλαγή του καιρού θα εκμεταλλευτεί το κινέζικο παγοθραυστικό για να απεγκλωβισθεί

Το κινεζικό παγοθραυστικό πλοίο, που παγιδεύτηκε στους πάγους της Ανταρκτικής, θα προσπαθήσει να απεγκλωβισθεί εκμεταλλευόμενο ένα ευνοϊκό "παράθυρο" των καιρικών συνθηκών, όπως μετέδωσε την Τρίτη ο κινεζικός Τύπος.

Δυτικοί άνεμοι, που αναμένεται να πνέουν στην περιοχή μέχρι την Τετάρτη, θα μπορούσαν πράγματι να βοηθήσουν το παγοθραυστικό "Δράκος του Χιονιού" (Xue Long) να βγει από τους πάγους στους οποίους κόλλησε, αφού πρώτα βοήθησε στον απεγκλωβισμό των επιβατών ενός ρωσικού ερευνητικού σκάφους που επίσης είχε εγκλωβισθεί στους πάγους της Ανταρκτικής.

"Το παράθυρο για να ελευθερωθεί το πλοίο είναι σχετικά μικρό, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δράκος του Χιονιού είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή μέχρι την Τετάρτη", δήλωσε ο Ζανγκ Λιν, ένας ειδικός μετεωρολόγος από το Πεκίνο.

Ο δυτικός άνεμος υποτίθεται ότι θα βοηθήσει να μετακινηθούν τα κομμάτια του πάγου που εμποδίζουν την κίνηση του κινέζικου παγοθραυστικού. Ο πάγος αυτός είναι τρεις φορές παχύτερος από ό,τι μπορεί να σπάσει το πλοίο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Εν τω μεταξύ, ένα παγοθραυστικό της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, το Πόλαρ Σταρ, είναι καθ `οδόν προς την περιοχή για να προσπαθήσει να ανοίξει ένα κανάλι και να βγει το κινεζικό παγοθραυστικό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου