Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

«Πάει» ο τουριστικός Πρωταράς – Στην Πάφο μόνο το 10% των κέντρων αναψυχής παραμένει ανοικτό…

Αποκαρδιωτική η κατάσταση και στις δύο επαρχίες! Οι άλλοτε τουριστικές επαρχίες βιώνουν ένα πραγματικό δράμα…

Πρωταράς:

Εικόνες αποκαρδιωτικές παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες ο τουριστικός Πρωταράς, αφού η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή, σε συνδυασμό με τα κλειστά ξενοδοχεία, καταστήματα και χώρους αναψυχής, άφησε πίσω της τα σημάδια της ερήμωσης και της εγκατάλειψης.
Ωστόσο, ο Δήμος Παραλιμνίου έχει ήδη δώσει εντολές από την περασμένη εβδομάδα και από αύριο ξεκινά ο εντατικός καθαρισμός του τουριστικού θέρετρου.

Άδειοι από ανθρώπους δρόμοι, σκονισμένες βιτρίνες, πεσμένες πινακίδες, χόρτα και χαρτιά στα πεζοδρόμια, είναι η εικόνα που παρουσίαζε χθες ο Πρωταράς. Δυο-τρεις άνθρωποι διέσχιζαν τους ερειπωμένους δρόμους του, ενώ στην πλατεία μονάχα μια γάτα έκανε βόλτα. Η αντίθεση σε σχέση με την πολύβουη πολιτεία που σχεδόν δεν κοιμάται και σφύζει από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες συντριπτική.

Κληθείς  να σχολιάσει την εικόνα αυτή, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης είπε ότι όντως ο Πρωταράς δίνει την εικόνα εγκαταλελειμμένης πόλης, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι από βδομάδας οι παραλίες θα είναι πεντακάθαρες.

Όπως πρόσθεσε, τα συνεργεία του Δήμου Παραλιμνίου εργάζονται όλο το χρόνο και φροντίζουν την περιοχή του Πρωταρά σε εβδομαδιαία βάση, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες είχε κάνει μια πολύ δυνατή θαλασσοταραχή και η θάλασσα έβγαλε στις παραλίες πολλές ακαθαρσίες, ενώ στην κεντρική λεωφόρο σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές σε καταστήματα και στο οδόστρωμα.

«Ήδη δόθηκαν εντολές από την περασμένη εβδομάδα και τα συνεργεία προχωρούν με τις απαραίτητες ενέργειες για καθαρισμό της περιοχής. Δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν πρώτα να καθαρίζονται οι παραλίες. Από αύριο τα συνεργεία ξεκινούν δουλειά», είπε.

Επίσης, ανέφερε πως η καθυστέρηση στον καθαρισμό οφειλόταν στις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σημειώνοντας πως οι εργάσιμες μέρες κατά τις γιορτές ήταν πολύ λίγες.

Εξήγησε ότι αυτή την περίοδο στον Πρωταρά είναι όλα κλειστά, γι’ αυτό ο Δήμος Παραλιμνίου αποφάσισε να μην πληρώσει υπερωρίες και να αφήσει τον καθαρισμό της περιοχής για μετά τις γιορτές.

Εξάλλου, επισήμανε πως τα συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν τακτικά την περιοχή αυτή την περίοδο, προσθέτοντας πως λόγω του περιορισμένου αριθμού προσώπων, που εργαζόταν τις εορτές, ο Δήμος περιορίστηκε στον καθαρισμό των περιοχών που είναι ακόμα ζωντανές στην περιοχή και κατοικούνται.

Πάφος: 
Εφιαλτική χαρακτήρισε την κατάσταση που βιώνουν οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής στην Πάφο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου Φύτος Θρασυβούλου.

Ο κ. Θρασυβούλου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η μόνη διακίνηση που παρατηρήθηκε τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν από τη νεολαία και τους φοιτητές.

Πρέπει όλοι, σημείωσε, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και πρόσθεσε πως σήμερα ούτε το 10% των κέντρων αναψυχής στην Πάφο δεν είναι ανοικτό.

Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε ακόμη πως είναι άγνωστο το πότε τα κέντρα αναψυχής θα επαναλειτουργήσουν στην Επαρχία Πάφου αφού, όπως είπε, για να επαναλειτουργήσει ένα κέντρο αναψυχής χρειάζονται πολλές χιλιάδες ευρώ τόσο για την πληρωμή των τελών στους Δήμους, όσο και για την πληρωμή του ΦΠΑ, του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλα.

Επίσης, παρατήρησε πως την αντίστοιχη περσινή περίοδο λειτούργησαν τα διπλάσια κέντρα αναψυχής στην Επαρχία Πάφου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου