Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΞΕΣΠΑΣΕ.... "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΟΝΑΣΑΓΟΡΟΥ

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο άλλων Οργανισμών της Εκκλησίας φαίνεται να ζήλεψε η Ιερά Μονή Μαχαιρά, η οποία θέλει να ανεγείρει εστιατόριο πίσω από την Εκκλησία Αγίου Ελευθερίου επί της Ονασαγόρου και μάλιστα για να πετύχει τον σκοπό της πιέζει τον ενοικιαστή καφενείου να το εγκαταλείψει.

Ο ενοικιαστής κ. Στέλιος Ιωαννίδης, ο οποίος βρίσκεται στον χώρο εδώ και περίπου εξήντα χρόνια, υπέδειξε πως αν του δοθεί μια λογική αποζημίωση θα εγκαταλείψει το νυν καφενείο που διατηρεί, το οποίο λειτούργησε επί δεκαετίες και ως ζαχαροπλαστείο. Μεσολάβησε η Αρχιεπισκοπή και ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, η Ιερά Μονή Μαχαιρά προσέφερε στον κ. Στέλιο «αέρα» €20.000, ποσό το οποίο απέρριψε ο ίδιος. 
 
Όπως υπέδειξε, για μικρότερου εμβαδού υποστατικό στην περιοχή, ο ενοικιαστής έλαβε €120.000. Εξάλλου, στον ίδιο προτάθηκαν, κατά καιρούς, μέχρι και €300.000. Ο ίδιος φαίνεται να συμβιβάζεται με ποσό λίγο πάνω από τις €100.000.

 Η Μονή Μαχαιρά επιδιώκει την αλλαγή χρήσης του κτηρίου που κατέχει (και το οποίο νοικιάζει στον κ. Στέλιο) προκειμένου να λειτουργήσει πολυώροφο εστιατόριο με εστίαση στην ταράτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Λευκωσίας υπέδειξε στη Μονή ότι είναι δύσκολο να εγκριθεί η αίτηση για ανέγερση πολυώροφου κτηρίου, οπότε το Μοναστήρι περιορίστηκε να συζητήσει αίτηση για διαμόρφωση του υφιστάμενου κτηρίου σε εστιατόριο. 
 
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο ενοικιαστής υπέδειξε στη Μονή (μέσω του Δήμου Λευκωσίας) πως το προτεινόμενο εστιατόριο δεν συνάδει με το όλο κτίσμα και την παρακείμενη εκκλησία. Ο κ. Στέλιος υποδεικνύει επίσης πως από τυχόν λειτουργία εστιατορίου θα επηρεαστούν οι γύρω αναπτύξεις. Ο κ. Στέλιος φέρεται αποφασισμένος να μην υποχωρήσει, οπότε σε περίπτωση που η Μονή Μαχαιρά επιμείνει, τότε η υπόθεση θα αχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 Σε επιστολή που απέστειλε ο Δήμος Λευκωσίας στον κ. Στέλιο αναφέρεται πως εάν εντός 14 ημερών δεν απαντήσει, δυνατόν να θεωρηθεί πως συμφωνεί με την υλοποίηση της ανάπτυξης όπως την πρότεινε η Μονή Μαχαιρά. Ο κ. Στέλιος, θορυβημένος, εξέφρασε γραπτώς την ένστασή του.


Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου