Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Λιλλήκας: Λανθασμένη η πρωτοβουλία για εκλογή Τ/κ

Λανθασμένη και επικίνδυνη θεωρεί η Συμμαχία Πολιτών την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης αναφορικά με την διαδικασία εκλογής δύο Τ/κ Ευρωβουλευτών, όπως την εξήγγειλε το Σάββατο ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, και όπως δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Λιλλήκας, η Συμμαχία Πολιτών, θα καταψηφίσει την όποια σχετική πρόταση της Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του σε Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Συμμαχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε λανθασμένη και επικίνδυνη την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης όπως την εξήγγειλε ο Υπουργός Εξωτερικών για την τροποποίηση της Νομοθεσίας με στόχο οι Τ/κ να εκλέξουν δύο Ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι «κατά αρχήν πρόκειται για παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου που δεν επιτρέπει τις εκλογές πάνω σε εθνοτική βάση αλλά ταυτόχρονα και για παραβίαση του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ανέφερε πως «είναι επίσης πολιτικά απαράδεκτο την ώρα που οι Τ/κ επιμένουν σε χωριστό κράτος και διατηρούν το κατοχικό καθεστώς αμφισβητώντας την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας να θέλουμε να τους επιβραβεύσουμε καθιερώνοντας και αποδίδοντάς τους δύο Ευρωβουλευτές».

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «ως Συμμαχία Πολιτών θα καταψηφίσουμε την όποια πρόταση της Κυβέρνησης στην Βουλή, για να γίνει κατανοητό και από τους Τ/κ συμπατριώτες μας, ότι εάν επιθυμούν δικαιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, πρέπει να την αναγνωρίσουν και να καταργήσουν το κατοχικό μόρφωμα».

Source : www.ikypros.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου