Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Διαρροή πετρελαίου και ΦΑ σε πλατφόρμα...

Νορβηγία: Διαρροή πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώθηκε στη Βόρεια θάλασσα, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί η πλατφόρμα Στατζφορτ, η οποία βρίσκεται περίπου 180 χιλιόμετρα από τις νορβηγικές ακτές.

Η παραγωγή σταμάτησε χθες γύρω στις 5.40 το απόγευμα, και οι 168 εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στη ξηρά με ελικόπτερο.

Το πεδίο Statfjord, ένα από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Θάλασσα, βρίσκεται περίπου 180 χλμ. από τις νορβηγικές ακτές και εκτείνεται σε βρετανικά και νορβηγικά χωρικά ύδατα.

"Η παραγωγή σταμάτησε", δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της Statoil, Κέτιλ Βισν. «Περίπου το μισό προσωπικό μεταφέρθηκε με δύο ελικόπτερα στις πλατφόρμες Statfjord B και C».

Δεν είναι σαφές πότε θα επαναρχίσει η παραγωγή. Ο Βισν αρνήθηκε να πει πόσο πετρέλαιο και αέριο παραγόταν την ώρα του συμβάντος στην πλατφόρμα.

Ο Βισν είπε πως η παραγωγή σταμάτησε μόνο στη Statfjord A. Είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν έχουν επηρεαστεί οι πλατφόρμες Statfjord B και C.

Το πεδίο Statfjord παρήγε περίπου 129.000 βαρέλια την ημέρα το Δεκέμβριο, ή τέσσερα εκατομμύρια βαρέλια το μήνα, και αναμενόταν να παράγει το ίδιο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με προγράμματα φόρτωσης που συνθέτει το Ρόιτερς.

Πηγή: www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου