Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΕΛ: Απλά δεν μπορεί

Τελικά το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ στο 2ο ημίχρονο δεν ήταν αρκετό για να φέρει τη νίκη. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη εγκλωβίστηκε λόγω του πολύ καλού στησίματος της Μακάμπι και δεν κατάφερε να δημιουργήσει καμία κλασσική ευκαιρία. Το 0-0 ουσιαστικά δίνει την πρόκριση στους Ισραηλίτες.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» χρειάζονται ένα μεγάλο θαύμα τη τελευταία αγωνιστική για να πάρουν αυτοί το 2ο εισιτήριο της πρόκρισης. Θα πρέπει να ηττηθεί η Μακάμπι από τη Μπόρντο, ένα αρκετά απομακρυσμένο σενάριο και παράλληλα ο ΑΠΟΕΛ να κάνει το διπλό στη Γερμανία πετυχαίνοντας μάλιστα και πολλά γκολ για να καλύψει τη διαφορά των τερμάτων.

Ο Γιώργος Δώνης δοκίμασε αρκετά πράγματα στο παιχνίδι. Ξεκίνησε το Σολωμού στην ενδεκάδα στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ενώ μετέφερε το Χαραλαμπίδη στα αριστερά. Ήταν εμφανές ότι έλειπαν παιχνίδια από τα πόδια του Σολωμού και δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί από την αρχή σε τέτοιο παιχνίδι με αποτέλεσμα με την έναρξη της επανάληψης να αντικατασταθεί από τον Αλεξάντρου. Από την άλλη ο Χαραλαμπίδης έδωσε συνέχεια στις μέτριες εμφανίσεις και απογοήτευσε τον κόσμο της ομάδας του. Μοναδικός διασωθέντας από τον ΑΠΟΕΛ ήταν ο Βινίσιους που διένυσε αρκετά χιλιόμετρα και ήταν σχεδόν αλάνθαστος στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Ούτε η χρησιμοποίηση του Μαντούκα στην επίθεση βοήθησε αφού ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς της Μακάμπι και δυσκολευόταν αφάνταστα να κατεβάσει τη μπάλα και να μοιράσει παιχνίδι στους συμπαίκτες του. Ο Γιώργος Δώνης στο 2ο ημίχρονο δοκίμασε αρκετά πράγματα χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ακόμη και Ίσμα που μπήκε στον αγώνα στο 62’ έδειξε ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά κυρίως στο τομέα της φυσικής κατάστασης αφού έχει αρκετά παραπανίσια κιλά.

Σε γενικές γραμμές η μεσοεπιθετική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ ήταν επιεικώς τραγική. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού ΑΠΟΕΛ. Δυσκολεύεται αφάνταστα να δημιουργήσει φάσεις με αποτέλεσμα να πετυχαίνει γκολ με το σταγονόμετρο. Άμα δεν μπορείς να στείλεις τη μπάλα στα δίχτυα το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορείς να πάρεις είναι η ισοπαλία.

Τον Ιανουάριο θα πρέπει να γίνει ΠΟΙΟΤΙΚΗ ενίσχυση για να έχει ελπίδες η ομάδα του Γιώργου Δώνη για το πρωτάθλημα. Χρειάζονται 3 τουλάχιστον παίκτες που να είναι ΕΝΔΕΚΑΔΑΤΟΙ, ένα επιθετικός, ένα επιτελικός μέσο και ένα κεντρικός αμυντικός.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου